Forside ANNONCERING Søg
Vesterbro-præst får hård kritik for at vie kvinde med sig selv

RSS

Ungdomspræsten i Vesterbro Bykirke, Thomas Nedergaard har viet en kvinde til sig selv. Det skete til et program på DR2, og det har affødt hård kritik. Præsten har sidenhen fortrudt og forsøgt at få trukket programmet tilbage.

Ungdomspræsten i Vesterbro Bykirke, Thomas Nedergaard har viet en kvinde til sig selv, og denne utraditionelle tilgang til ceremonien faldt domprovst ved Vor Frue Kirke, Anders Gadegaard for brystet.

Han mente at ungdomspræsten gik over stregen og har derfor indberettet ‘en alvorlig kritik’ af Vesterbro-præsten til Biskoppen.

Den kritiserede begivenhed fandt sted i november 2013 i Gethsemane Kirke i Dannebrogsgade. Thomas Nedergaard har overfor Kristeligt Dagblad beskrevet begivenheden som en særgudstjeneste med en velsignelse. Ungdomspræsten er dog sidenhen fortrudt den utraditionelle handling.

– Jeg brugte et ritual, som ligger for tæt op ad vielsesritualet, og det har jeg fået en påtale for af min provst og biskop. Jeg har lært, at jeg ikke skal gøre noget lignende igen, siger ungdomspræsten til Kristeligt Dagblad.

Thomas Nedergaard skulle ifølge domprovst Anders Gadegaard ligefrem have forsøgt at få DR til at trække udsendelsen tilbage. Det lykkedes ikke, og den blev lørdag sendt på DR2, og du kan se den på nettet ved at KLIKKE HER.

//vesterbro-nyt//
Søndag 16. feb 2014 / 69426

blank