Forside ANNONCERING Søgblank

Borgerrepræsentationen skal stemme om bredere cykelstier på Vesterbrogade

RSS

På mandag skal borgerrepræsentationen beslutte, om kommunen skal bruge 6,58 millioner kroner på bredere cykelstier på Vesterbrogade.

Det skriver Politiken.

Der er ikke tale om en udvidelse af cykelstierne på hele Vesterbrogade. Den planlagte udvidelse vil ske på strækningen fra Gasværksvej til Trommesalen. Du kan se et kort ved at KLIKKE HER.

Lokaludvalget på Vesterbro har været hørt i sagen og er glade for planen. Lokaludvalget så dog gerne, at udvidelsen af cykelstierne ikke stoppede ved Gasværksvej men fortsatte helt til Pile Allé.

Sandsynligheden for at forslaget bliver gennemført er stor.

– Jeg går da ud fra, at sagen bliver gennemført på mandag. Det ligger jo i den budgetaftale der blev gennemført i 2013, som partierne har stemt for, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten til Politiken.

Hvis forslaget vedtages, så kommer cykelstierne til at få tre spor. De hurtigkørende cyklister får dermed plads til at overhale, selvom der kører to cyklister ved siden af hinanden og snakker.

Anlægsarbejdet vil først gå i gang, når det internationale Melodi Grand Prix i maj er færdigafviklet. Kommunen forventer nemlig en massiv bustrafik på Vesterbrogade i den forbindelse, som ville skabe kaos, hvis der også var gang i et stort anlægsarbejde.

I 2013 var der i gennemsnit 13.000 cykelture på Vesterbrogade hver eneste dag, det fremgår af kommunens ‘Plusnet’.

//vesterbro-nyt//
Torsdag 20. feb 2014 / 69509
431506 
 
 
 
 
 
 
 

blank