Forside ANNONCERING Søg
100 år gammelt træ fældet på Maria Kirkeplads

RSS

Renoveringen af Maria Kirkeplads gik i gang tirsdag morgen. Gartnere fra kommunen fældede det store og næsten 100 år gamle Lindetræ, der stod foran kirken på Istedgade.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

I næste uge bliver selve pladsen spærret af og renoveringen går i gang for alvor. De hjemløse og misbrugerne, som dagligt bruger pladsen, skal i noget tid fremover finde et andet sted at opholde sig.

Nyplantede træer, et strålende prisme og glinsende granitfliser vil inden længe forvandle den rå og nedslidte Maria Kirkeplads.

Det er også hensigten med renoveringen, der blandt andet omfatter bedre belysning, at pladsen fremover gerne skulle blive tryggere at færdes på for alle områdets beboere.

I dag sætter mange farten op, når de nærmer sig Maria Kirkeplads på Istedgade. Ikke fordi de ikke kan vente med at komme inden for i kirken, men fordi de ikke vil involvere sig i den barske virkelighed, som eksisterer blandt stedets faste besøgende – alkoholikerne og narkomanerne.

Renoveringen er delvist finansieret gennem Københavns Kommune. Store fonde som Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond støtter også renoveringen med flere millioner. Det samlede beløb til istandsættelsen løber op på otte en halv million kroner.

//vesterbro-nyt//
Tirsdag 4. mar 2014 / 69648

blank