Forside ANNONCERING Søg
Litauens Plads skal ombygges efter skolebørnenes ønsker

RSS

Gottlieb Paludan Architects har i samarbejde med PARK og Sloth Møller vundet opgaven med at forny Litauens Plads til et multifunktionelt aktivitetsområde, arbejdet starter april 2015.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

Litauens Plads er et indsatsområde i Kvarterplanen for Vesterbro, og siden foråret 2012 har Områdefornyelsen arbejdet med naboerne for at udarbejde en vision for pladsen.

Den planlagte fornyelse kommer ikke til at omfatte hele pladsen, men den ende som vender ned mod Oehlenschlægersgade Skole.

Beboere, lærere og elever på Oehlenschlægersgade Skole, Settlementets brugere og mange andre har fremlagt deres ønsker og behov for en fremtidig plads.

I foråret 2013 holdt BY X en workshop med eleverne på skolen, hvor børnene fik mulighed for at arbejde med konkrete løsninger til indretning, byrumsmøbler og sportsudstyr.

Overordnet har ønskerne fra borgerne været et multifunktionelt sports- og byrum, bedre belysning og flere opholds- og siddemuligheder.

Gottlieb Paludan Architects har vundet opgaven, fordi det var dem, som bedst ramte de ønsker, som blandt andre børnene på skolen er kommet med i dialog med Områdefornyelsen for Centrale Vesterbro.

Der er indtil videre afsat omkring 4,8 millioner kroner til projektet, men der søges ekstra midler til de mange ønsker der findes til pladsens funktioner.

Flere penge vil være nødvendigt, hvis arkitekternes vision, som man kan se på billedet ovenfor, fuldt ud skal realiseres.

– Lige nu sidder vi og arbejder med løsningen for at afgøre, hvordan de midler, der er til rådighed nu, kan anvendes bedst muligt, og så vil vi naturligvis også støtte Kommunen og Områdefornyelsen i at forsøge at rejse flere penge til projektet, fortæller kommunikationschef hos Gottlieb Paludan Architects, Sten Sødring til Vesterbro Nyt.

Anlægsarbejdet er planlagt til at gå i gang 1. april 2015 og arbejdet forventes færdigt, så den nye plads kan indvies til efteråret 2015.

Illustration af Gottlieb Paludan Architects og Park

//vesterbro-nyt//
Fredag 7. mar 2014 / 69665

blank