Forside ANNONCERING Søgblank

Istedgade bliver badet i designer-lys

RSS

Den øverste del af Istedgade får udskiftet gadelamperne, de bliver fordoblet i antal, de bliver energirigtige, og der kommer designer-lys i vejkrydsene, Istedlampen.

Folk som færdes på Istedgade vil have bemærket, at elektrikere har været i fuld gang med at udskifte de gamle gadelamper. Hver lampe bliver erstattet af to nye og i vejkrydsene kommer den specialdesignede Istedlampe til at kaste kulør over kvarteret.

Istedlampen er udviklet specielt til projektet i Istedgade af ÅF Lighting og produceres i samarbejde med armaturproducenten, Zarp Danmark.

Istedlampen er en unik gadelampe, og det er ikke planen, at den skal sættes op andre steder end på Istedgade. Den er lavet med en teknologi, så man fra en computer kan farvetone belysningen til for eksempel markering af mærkedage eller events på Vesterbro.

De nye gadelamper er med LED-lys, som hver især bruger 48 Watt, mens de gamle lamper brugte 250 Watt. Så selvom antallet af lamper bliver fordoblet, bliver energiforbruget mere end halveret.

Den øgede belysning sker også som en tryghedsskabende foranstaltning for folk, som færdes på gadestrækningen, og ejeren af Mobil Talk på Istedgade, Hasanat er glad for udsigterne til det nye lys.

– Det bliver godt med nyt lys, som lyser ordentligt op, siger Hasanat til Vesterbro Nyt

Udskiftningen af gadebelysningen sker som led i den renovering, der for nylig er sket af Istedgade fra Gasværksvej og til Hovedbanen.

Renoveringen er ikke helt færdig, fordi kommunen venter på, at frosten slipper sit tag. Det forventes, at de sidste lag asfalt og etablering af hævede flader i alle kryds kan ske i løbet af næste måned, og at der dermed kan sættes punktum for lidt over et halvt års omdannelse af en af Københavns mest kendte gader

Men her er det ikke slut for Istedgade. Til sommer sætter Københavns Kommune spaden i jorden for omdannelsen af næste etape, fra Gasværksvej til Enghave Plads.

Opskriften er den samme som på første del, så der kommer bredere fortove, hævede flader i alle kryds, flere træer og bænke. Næste etape forventes afsluttet med udgangen af 2015.

//vesterbro-nyt//
Lørdag 8. mar 2014 / 69702
432991 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blank