Forside ANNONCERING Søg
Vesterbro var vært for Tabersagen

RSS

Onsdag aften vandt den lille u-landsforening, Stairway, da DR 3 sendte finaleshowet i Tabersagen direkte fra Lille Vega på Enghavevej.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

I fem uger har 30 ‘tabersager’ dystet om en hjælpepakke i programserien hvor DR 3 har sat fokus på væsentlige sager, som ikke er så sexede, at de velgørenhedsvillige danskere normalt får øje på dem.

Fem taber sager blev nøje udvalgt af et ekspertpanel, og de dystede onsdag om sejren under liveshowet i Lille Vega, hvor det var seerne, som via en afstemning på Facebook bestemte, hvem der skulle vinde.

Vinderen blev Stairways, som bekæmper sexmisbrug af børn i Filippinerne. De vandt over NGO’en Verdens Skove, Dansk Røde Kors og Læger uden grænser, som repræsenterede sager som regnskoven, tuberkulose, sult i Sahel og toiletter til slumkvarterer.

Under showet kunne seerne donere ting og penge til nødhjælpskassen, som blev overrakt til vinderorganisationen.

Således modtog vinderen lovning på tusindvis af kroner, arbejdskraft, konsulenthjælp med mere. Desuden vil DR 3 producere en reklamefilm for organisationen.

– Vi skal for det første bryde tabuet og tale åbent om et så ømtåleligt emne som sexmisbrug, for det andet øge vort netværk herhjemme og for det tredje sørge for, at mange flere myndighedspersoner i Filippinerne får træning i at bekæmpe udnyttelsen og de grove forulempelser og overgreb mod børn, sagde Claus Abildgaard fra Staiways til Ulandsnyt.dk

FOTO: DR 3

//vesterbro-nyt//
Torsdag 13. mar 2014 / 69749

blank