Forside ANNONCERING Søg
Arkivfoto

Fixelancen triller sin sidste tur – ind på Nationalmuseet

RSS

September 2011 kom det første mobile fixerum, Fixelancen på gaden på Vestebro, flere end 300 frivillige stod bag projektet og nu bliver Fixelancen udstillet på Nationalmuseet.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

Nationalmuseet vil udstille Fixelancen i museets permanente udstilling. Hermed skifter det kontroversielle køretøj permanent adresse fra Vesterbro til Indre By.

LÆS OGSÅ: Det mobile fixerum på Christiansborg

Det var Foreningen Fixerum, som stod bag initiativet, og flere end 300 frivillige bakkede op om projektet, herunder en lang række læger og sygeplejerske. I alt kom to fixelancer på hjul under den borgerlige regering, der var imod oprettelsen af fixerum.

LÆS OGSÅ: Frank Hvam fejrer de mobile fixerum på Vesterbro

– Vi havde en hær af jurister og advokater siddende klar, for vi var sikre på, at der ville komme en retssag, fortæller en af hovedkræfterne bag fixelancerne, Michael Lodberg Olsen til Vesterbro Nyt.

LÆS OGSÅ: Børnefamilier vader i brugte kanyler og blodpøle

Men retssagen kom aldrig. Til gengæld blev den borgerlige regering kort efter udskiftet med S-R-SF-regeringen, som ni måneder senre vedtog en lov, der tillod lovlig etablering af fixerum.

Foreningen Fixerum nedlagde sig selv 1. oktober 2012, da Københavns Kommune etablerede fixerummet, Skyen i Mændenes Hjem.//vesterbro-nyt//
Mandag 17. mar 2014 / 69801

blank