Forside ANNONCERING Søgblank

Kunstner forvandler surfing på nettet til kunst – udstilling i Kødbyen

RSS

Kunstneren Ivan Andersen finder blandt andet sine motiver under surfture på nettet og forvandler dem til kunst, nu udstiller han sit seneste værk ‘Troværdige løgne’ i Kødbyen.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

Udstillingen forholder sig malerisk legende og undersøgende til sine motiver og vidner om en stor formeksperimenterende tilgang til “det at male”.

Ivan Andersen bevæger sig konstant pendulerende mellem det abstrakte og det genkendelige, og det er udforskningen af dette grænseland, der er drivkraften i selve hans værk.

Motiverne til udstillingen er fundet på kunstnerens vej mellem sit atelier på Frederiksberg og sit hjem på Vesterbro, under sit residency-ophold på Mallorca i vinter eller under en ’surftur’ på nettet.

Efterfølgende forvrænges og behandles motiverne i Photoshop af kunstneren uden nogen form for besnærende nostalgi eller sentimental spændetrøje. Herefter påbegyndes en langsommelig maleproces.

Den skødesløshed, hvormed Ivan Andersen finder og forvrænger sit motiv, modsvares nu af en pertentlig nøjsomhed og kælen for detaljen, hvor rum og flade afsøges og afdækkes. Det er i denne proces, at billedfortællingen på én og samme gang opfindes, opbygges og afsløres som illusion eller løgn.

Ivan Andersen er født i 1968 i Tåstrup. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005 og bor og arbejder i dag på Vesterbro efter flere år, hvor han var bosat i Berlin.

Ivan Andersens værker har bl.a. været vist på Arken – Museum of Modern Art, Holstebro Kunstmuseum, Kunsthal Charlottenborg og på KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg.

Ivan Andersen er desuden anerkendt for sine udsmykningsopgaver hos bl.a. TrygVesta og senest på Enghave Plads med Metro-hegnet Vampyrspejl samt sit forslag til Ærøfærgen i projektet Vores Kunst.

Der er fernisering 28. marts fra 16-18, hvor Ivan Andersen selv vil være til stede.

Det sker hos Galleri Bo Bjerggaard på Flæsketorvet 85 A.

//vesterbro-nyt//
Onsdag 19. mar 2014 / 69848
434206 
 
 
 
 
 
 
 
 

blank