Forside ANNONCERING Søgblank

Øh – hvor blev Vesterbro af?

RSS

Vesterbro forsvandt for omkring et halvt år siden, og det har undret mange, vi har gravet i sagen og opdaget, at bydelen er lagt i hænderne på en børnevært fra DR.

Den faste udstilling foran Københavns Museum på Vesterbrogade trængte til renovation. Alle husene blev derfor taget indenfor for flere måneder side, men før de kunne komme tilbage, kom der nye planer for miniudgaven af Vesterbro, eller rettere miniaturebyen som er en middelalderudgave af hele København.

Husene vil nu indgå i, ‘Drømmen om en by’ en udstilling, som åbner 30. april. Her vil husene komme i hænderne på tøjdesigner og børnevært på DR1, Shane Brox i en alternativ udstilling, hvor børn og barnlige sjæle kan bidrage til at komme med deres bud på Drømmen om en by.

I udstillingen kan man bygge fremtidens huse, miljøvenlige skyskrabere, grønsagshaver i storbyen og meget mere med tusindvis af LEGO klodser.

Hvad der herefter vil ske med miniature-byen er endnu uvist.

Pladsen foran museet vil i mellemtiden blive lagt om til en arbejdende have, hvor Vesterbros skolebørn kan få jord under neglene, men det er ikke besluttet, hvor længe de arbejdende haver vil være foran museet eller om miniature-byen vender tilbage.

En ting er dog sikkert, og det er at Vesterbro får et nyt varetegn. Museet vil bygge et drivhus foran museet, som kommer til at stå på pæle i fem til syv meters højde.

Drivhusets glas vil reflektere bydelen og genspejle gadens travle liv i dagtimerne. Men når skumringen trænger på og mørket lægger sig, vil der tændes vækstlys i drivhuset, og da vil vesterbroerne kunne kigge gennem glasset ind til de mange grønne planter.

Fotos udlånt af Københavns Museum

//vesterbro-nyt//
Fredag 28. mar 2014 / 69980
435306 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blank