Forside ANNONCERING Søg
Arkivfoto

15-årig varetægtsfængslet for gaderøveri på Vesterbro

RSS

Fire gerningsmænd – tre drenge og én pige – truede søndag aften med en kniv en 14-årig dreng til at udlevere sin mobiltelefon samt ur og solbriller. Gaderøveriet fandt sted i Skelbækgade, København V.

Københavns Politi kunne kort tid efter skride til anholdelse af de formodede gerningsmænd. De befandt sig i buslinje 5A på Nørrebro og var i besiddelse af udbyttet fra røveriet samt en kniv.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

Tre af gerningsmændene er 14 år, mens den fjerde er 15 år gammel.

Den 15-årige gerningsmand (en dreng) er i dag mandag den 31 marts 2014 blevet varetægtsfængslet i 10 dage, mens de resterende tre på grund af deres lave alder ikke kan straffes. De sociale myndigheder er orienteret om sagen, og det videre forløb kommer til at køre i regi af de sociale myndigheder.

I 2014 har Københavns Politi forstærket indsatsen mod gaderøverier og tyverier. Den kriminalpræventive indsats på området er styrket i et tæt samarbejde med Københavns Kommune for at mindske tallet af mindreårige gaderøvere.

Vi arbejder målrettet på at opklare sagerne og forhindre gerningsmændene i at begå nye forbrydelser. Det er en traumatiserende oplevelse at blive udsat for et gaderøveri. Og de unge gerningsmænd er tilsyneladende ikke bevidste om – eller er ligeglade med – hvor alvorlig en straffelovsovertrædelse et røveri er. Et røveri kan få alvorlige konsekvenser for både offeret og gerningsmanden, siger politiinspektør Jan Bjørn.

Sagen er kørt bag lukkede døre i Københavns Dommervagt, hvorfor Københavns Politi ikke kan udtale sig yderligere om sagen.

//vesterbro-nyt//
Mandag 31. mar 2014 / 70039

blank