Forside ANNONCERING Søgblank

Fixelancen fra Vesterbro står nu på National Museet

RSS

Hvis du ikke fik set det mobile fixerum, Fixelancen i live-action på Vesterbro, kan du nu se den på National Museet i København.

LÆS OGSÅ: Frank Hvam fejrer de mobile fixerum på Vesterbro

Frank Hvam og Michael Lodberg åbnede mandag officielt udstillingen om Fixelancen på National Museet.

LÆS OGSÅ: Minister og borgmester indvier nyt Fixerum

Foreningen Fixerum med Frank Hvam og Michael Lodberg i front, i den københavnske bydel Vesterbro, tog initiativet til dette fixerum på hjul. Borgerne i denne bydel havde i mange år arbejdet på, at finde en løsning på bedre forhold for stofmisbrugere.  

LÆS OGSÅ: Børnefamilier vader i brugte kanyler og blodpøle

Fixelancen er det første fixerum i Danmark. Den ombyggede ambulance er indrettet, så stofmisbrugere kan indtage stoffer under opsyn af sundhedsfagligt personale. Første køretur på gaden, og første stofmisbrugers fix, var den 12. september 2011.

LÆS OGSÅ: Fixelancen triller sin sidste tur – ind på Nationalmuseet

I sommeren 2012 blev det lovligt for kommuner at oprette fixerum. Københavns Kommune overtog derfor Fixelancen i sensommeren 2012. I dag er der en ny Fixelance på Vesterbro og fire permanente fixerum/stofindtagelsesrum i Danmark.

LÆS OGSÅ: Vesterbro har fået et nyt Mobilt Fixerum i luksusklassen

Nationalmuseet har valgt, at Fixelancen skal blive en del af museets samling. Museet har interviewet Fixelancens brugere og personale, for at fortælle historier om skæbner på kanten af samfundet.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

//vesterbro-nyt//
Onsdag 16. apr 2014 / 70295
437330 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blank