Forside ANNONCERING Søg
Bredere cykelstier: Nu starter arbejdet på Vesterbrogade

RSS

Mandag bliver den inderste del af Vesterbrogade ensrettet og arbejdet på bredere cykelstier går i gang, det forventes at være færdig til september.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

Københavns Kommune går mandag i gang med at anlægge nye og bredere cykelstier på Vesterbrogade mellem Gasværksvej og Trommesalen.

Udover bredere cykelstier anlægges der også en ny bushelle ud for Vesterbrogade 13, sådan at buspassagererne ikke længere skal stige af og på bussen direkte fra cykelstien.

Endvidere vil venstresvinget fra Vesterbrogade og hen ad Stenosgade blive nedlagt.

LÆS OGSÅ: Borgerrepræsentationen skal stemme om bredere cykelstier på Vesterbrogade

Omlægning af trafikken
I hele anlægsperioden vil Vesterbrogade blive ensrettet fra Victoriagade/Stenosgade ind mod Trommesalen/Coldbjørnsensgade. Det vil sige, at trafikken i indadgående retning vil være relativt upåvirket, mens den i udadgående retning vil blive omlagt, så bilister ud ad byen skal bruge Gl. Kongevej eller Istedgade.

Busserne ind mod byen vil stadig køre ad Vesterbrogade, men skal du den anden vej, kører bussen af Jernbanegade, Ved Vesterport, Gl. Kongevej og Bagerstræde.

Strækningen er en del af PLUSnettet, der betegner hovedfærdselsårerne for cykeltrafikken i København. Det betyder, at cykelforholdene skal være af en særlig høj standard mht. plads, tryghed og vedligehold, så mange cyklende kan færdes trygt og komfortabelt og i det tempo, der passer den enkelte.

Fakta:
• Teknik- og Miljøudvalget besluttede i 2012 at bruge 7,5 mio. kr. på bedre trafikale forhold og øget sikkerhed til bløde trafikanter på den inderste del af Vesterbrogade.

• Der kører 13.500 cykler om dagen på strækningen mellem Gasværksvej og Colbjørnsensgade.

• Cykelstierne gøres 0,8 – 1,0m bredere sådan, at de kommer op og bliver 3m bredde. Enkelte steder vil bredden dog kun øges til 2,8m.

• Kloaknettet under gaden vil også blive renoveret som en del af projektet. De fleste ved strømpeforing uden opgravninger. Der vil være steder, hvor der vil blive gravet op for at lægge helt nye kloakrør.

• Som en konsekvens af projektet nedlægges der 9 ud af de 23 parkeringspladser, der i dag er på denne del af Vesterbrogade.

• Få mere information om de trafikale ændringer under anlægsarbejdet på www.kk.dk/anlaegsprojekter under Cykler

• Læs mere om PLUSnettet på www.kk.dk

//vesterbro-nyt//
Søndag 11. maj 2014 / 70722

blank