Forside ANNONCERING Søg
Arkivfoto

Vesterbro støvsuget for gadeprostituerede: 19 kvinder anholdt

RSS

Natten til torsdag har politiet gennemført en storstilet aktion mod gadeprostitution på Vesterbro,19 kvinder blev anholdt, 18 fra Nigeria og en fra Spanien.

Det oplyser politiet torsdag i en pressemeddelelse.

Aktionen fandt sted i området omkring Vesterbrogade, Trommesalen, Reventlowsgade, Colbjørnsensgade, Helgolandsgade og Istedgade. Aktionen var primært rettet mod afrikanske kvinder.

– Vi har kunnet konstateret et tiltagende problem, som har skabt ulemper i lokalområdet. Kvinderne tilbyder åbenlyst seksuelle ydelser. Deres adfærd generer såvel forbipasserende, gæster på områdets hoteller, beboere og forretningsdrivende, siger vicepolitiinspektør Tom Struve fra Københavns Politi.

Under aktionen blev 19 personer anholdt og sigtelserne omfatter ulovligt arbejde i form af prostitution, ulovligt ophold og subsistensløshed. Der er tale om 18 kvinder fra Nigeria og én kvinde fra Spanien.

12 af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten med krav om varetægtsfængsling. Syv personer er løsladt, idet politiet ikke fandt, at der var grundlag for yderligere fængsling.

Kvinderne vil nu blive vurderet af Center mod Menneskehandel (CMM).

– Vi vil sikre os, at de kvinder, der eventuelt er handlet til prostitution, får den nødvendige hjælp, siger Tom Struve, der ikke vil udelukke, at der kommer flere aktioner i den nærmeste tid.

//vesterbro-nyt//
Torsdag 22. maj 2014 / 70927

blank