Forside ANNONCERING Søgblank

Kastanjetræet fra Enghave Plads lever i baggård på Vesterbro

RSS

Det berømte kastanjetræ fra Enghave Plads lever i bedste velgående i en baggård på Vesterbro. I Carlton-kareens baggård står fire aflæggere og venter kun på at blive plantet ud.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

Da kastanjetræet på Enghave Plads blev fældet i efteråret 2011, gik Keld Anthony ned og stjal fire kastanjer, som han plantede i sin baggård. De er nu nået til ”lømmelalderen” og skal sættes ud.

Keld Anthony håber meget på, at Metro-selskabet vil plante et af træerne på Enghave Plads. Så kan pladsen få sit elskede kastanjetræ tilbage. Keld vil forære Enghave Plads sit træ via den lokalhistoriske forening, som han er medlem af.

Jeg vil forære dem til Metroselskabet. Men via den lokalhistoriske Forening, for der er jeg medlem og jeg vil gerne give foreningen lidt reklame. Jeg har tilbudt dem det. Det har også stået i Vesterbrobladet. Men formanden har ikke rigtig reageret på det endnu, siger Keld Anthony til Vesterbro Nyt.

LÆS OGSÅ: Demonstranter vil redde 100 år gammelt kastanjetræ

Den 28 september 2011 blev det 114 år gamle kastanjetræ fældet på Enghave Plads. Der skulle gøres plads til udgravninger til den kommende metrostation. Det gik ikke stille af sig. Flere hundrede demonstranter forsøgte at forhindre fældningen, som skulle foregå om natten, da flagermus sov i træet om dagen. Men træet blev fældet.

LÆS OGSÅ: Topløs kvinde reddede 100 år gammelt kastanjetræ

Keld Anthony vil plante et af sine fire træer i sin egen baggård. Han håber stadigvæk på, at Metro selskabet vil tage imod de andre træer. Hvis ikke, så kan træerne måske blive plantet i Enghave Parken, siger Keld Anthony til Vesterbro Nyt.

Det var ikke tilfældigt, at Keld tog kastanjer fra den nu fældede træ på Enghave Plads. Han kan godt lide træer med en god historie.

– Jeg er nostalgiker og så syntes jeg det er sjovt at der er en god historie med træer. Der er en rigtig god historie med det træ på Enghave Plads. Der er skrevet bøger, digte og sunget om træet, siger Keld Anthony til Vesterbro Nyt.

//vesterbro-nyt//
Mandag 2. jun 2014 / 71027
443163 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blank