Forside ANNONCERING Søgblank

HK på gaden: Tivoli sparer på klejner til jul

RSS

Tivoli nægter at betale tillæg til en gruppe HK’ere den 24. december og 31. december. Det får nu HK Service Hovedstaden at sprede julehygge omkring den traditionsrige have.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

Alle andre, som skal arbejde juleaften og nytårsaften, får noget ekstra med hjem i lønningsposen. Men sådan er det ikke i Tivoli, hvor ledelsen nægter at lave en aftale for de berørte.

– Vi forstår ikke, at de vil være det bekendt. Vi har forsøgt at forhandle med Tivolis ledelse, men de er hverken til at hugge eller stikke i. Derfor starter vi blandt andet en indsamling. Dem, der skal i Tivoli, og som vil sprede julehygge til de ansatte, kan donere et beløb, før de går ind. Så køber vi en gave til de medarbejdere, der er på arbejde juleaften og nytårsaften, oplyser afdelingsformand René Knudsen.


HK-aktivisterne aktionerede lørdag eftermiddag foran Tivoli, som åbnede op for denne julesæson. HK’erne stod klar med informationer om HK’ernes situation. Desuden spredte HK julehygge med uddeling af lækre nybagte klejner og julehjerter med indsamlingens hovedbudskab: ’#Klejner til jul’.

– Vi opfordrer alle til at tage i Tivoli og julehygge. Jeg skal også selv i Tivoli til jul. Vi håber, at havens gæster vil give de ansatte et symbolsk klap på skulderen og et ekstra smil med på vejen. Vi er sikre på, at det vil lune hos de ansatte, når nu de tilsyneladende ikke kan få et genetillæg for at arbejde på så skæve tidspunkter, siger René Knudsen.

Han håber desuden, at rigtig mange vil hashtagge billeder #KLEJNERTILJUL på de sociale medier og dermed sende en hyggelig julehilsen til de ansatte. Det vil helt sikkert forhøje de ansattes julehumør.

Når den nuværende overenskomst med Tivoli ikke indeholder en aftale om tillæg til jul og nytår, er årsagen, at den blev indgået for mange år siden. Dengang holdt Tivoli kun åbent i sommersæsonen. Overenskomsten indeholder derfor ingen aftaler på området.

Siden har Tivoli støt og roligt udvidet sæsonen til også at omfatte halloween og jul, og i år omfatter juleåbningen for første gang også både juleaften og nytårsaften.

//vesterbro-nyt//
Søndag 16. nov 2014 / 71136
459314 
459319 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blank