Forside ANNONCERING Søgblank

Advarsel mod ny fantastisk tudefilm: Se den IKKE med kæresten

ANMELDELSER FRA A90


RSS

Du skal se den, hvis du står og mangler en film, der går lige i hjertet. Men du skal ikke – jeg gentager – du skal IKKE tage din kæreste med ind og se den.

Med mindre han selvfølgelig får en skør form for nydelse ud af at blive bebrejdet, at han ikke er romantisk nok. Tag i stedet din bedste veninde i hånden og græd og grin dig gennem ‘En flænge i himlen’.

Klik her og se traileren for filmen.

Hvis traileren gav dig gåsehud, så har du ikke set det bedste endnu. Denne lev-mens-du-gør-det og elsk-mens-du-tør-det kærlighedsfilm er på ingen måde plat som min Nik & Jay reference. Bare rolig.

‘En Flænge i himlen’, eller ‘The Fault in our Stars’, som er originaltitlen, er en film baseret på en roman af samme navn. Den er skrevet af John Green og udkom i USA i 2012.

I filmen møder vi 16-årige Hazel Grace Lancasters. Hendes skarpe tunge matcher hendes knivskarpe blik for livets absurditeter. Hun skiftevis elsker og irriteres af sine overbeskyttende forældre, og hun vil hellere dykke ned i sin yndlingsbog end gå ud og finde nogle nye venner.

Det lyder som en klassisk teenager, men Hazel har kræft i skjoldbruskkirtlen, og den har
spredt sig til lungerne. En typisk dag for hende lyder: Tid hos lægen, reality-tv og så støttegruppe, som Hazel allermindst gider.

Men det er i støttegruppen, at Hazel støder på den unge verdensmand Augustus Waters, en
tidligere high school-basketballstjerne, der har måttet lade det ene underben til knoglekræft, og så begynder filmen at slå gnister.

Jeg har ikke det bedste forhold til romantiske film, da de ofte er forudsigelige og derfor intetsigende. Det smukke ved denne film er, at selvom man tror, at man har regnet den ud, og filmen begynder at falde ind i den vante pladder-romantiske rytme, så tager den pludselig fusen på dig.
Hver gang vender den 180 grader og rammer den dig lige mellem øjnene med virkeligheden. Selvom jeg var forberedt på dette, fik den alligevel i sidste ende presset det sidste luft ud af mig og tvang mig i knæ. Og ja…jeg græd…lidt.

Filmen har den samme troværdige og naturlige tilgang til livet med sygdom som “50/50”, der efter min mening er den bedste film, der findes om tilværelsen som kræftsyg. De to hovedrolleindehavere gav unikt liv til denne film og rammer noget i den første store kærlighed, som jeg tror, de fleste kan huske, forstå og relatere til.

23-årige Shailene Woodley, som spiller Hazel, har været skuespillerinde siden 1999. I 2013 medvirkede hun i ‘The Spectacular Now’. I 2014 medvirker hun både i ‘Divergent’ og en ‘Flænge i himlen’, og med disse film er hun ved at blive godt etableret i filmverden.

Augustus bliver spillet af 21-årige Ansel Elgort, og det er kun hans tredje film.

Hun er god. Han er fantastisk. Sammen er de vidunderlige, men forbered dig på at blive forelsket i Ansel Elgorts charmerende og veltalende karakter. Han skal sgu nok blive til noget.

Alt i alt er det en af de film, som det bliver umulig at zappe væk fra, når den en gang bliver sendt på tv. Også selvom den første time er gået. Gå ind og se den …NU!

//vesterbro-nyt//
Fredag 13. jun 2014 / 71283
444006 
444229 
444230 
444231 
444232 
 
 
 
 
 
 
 

Anmeldelser fra A90A90-logo300X300


Hvad er en nørds største drøm? At få lov til at komme i Imperial til pressevisningerne kl 09:30 om morgenen eller have fripas til Vesterbros spille steder og koncerter? For mig er det begge dele. And I am overjoyed! Og det bedste af det hele er, at jeg kan dele det med jer – hvis I altså orker at høre på mig.

Jeg har hverken en filmisk eller musikalsk uddannelse bag mig og er derfor i virkeligheden egentlig ikke autoriseret til at have en mening. Men…det har jeg lidt alligevel. Jeg har en kæmpe kærlighed til alle kulturens udtryksformer. Altså en nørd med en bred smag. En entusiast med meget på sinde. I vil altid få min ærlige mening og mit helt umiddelbare indtryk. Og jeg lover, jeg nok skal være sød…og fair…måske.

Anmeldelserne er skrevet af Amanda K. Larsen der også står Vesterbro Nyt’s A90 illustrationer.

A90 Plakater: https://www.facebook.com/A90plakater


blank