Forside ANNONCERING Søg
14 gadeprostituerede anholdt på Vesterbro

RSS

Københavns Politis Udlændingekontrolsektion gennemførte torsdag nat i samarbejde med Sektionen for Røveri og Kvindehandel en aktion rettet mod udenlandske gadeprostituerede i området omkring Istedgade og Københavns Hovedbanegård.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

Indsatsen var rettet mod udenlandske gadeprostituerede fra primært de afrikanske lande, idet deres tilstedeværelse i området på Vesterbro igennem de sidste uger er blevet mere og mere synlig.

Under aktionen blev14 personer anholdt med henblik på undersøgelse af deres opholdsgrundlag. Der er tale om 13 kvinder fra Nigeria og én kvinde fra Italien.

En af de anholdte kvinder er tidligere blev udvist af Danmark og fremstilles senere i dag i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

10 kvinder blev løsladt, idet deres opholdsgrundlag var lovligt og det vurderedes, at de har midler nok til deres fortsatte ophold i Danmark.

Tre kvinder er fortsat anholdt, og vil blive fremstillet indenfor de nærmeste dage sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

– Aktionen skal ses som en del af den samlede tryghedsskabende lokalpolitiindsats på Vesterbro, hvor vores mål er at øge trygheden og mindske generne for beboere og forretningsdrivende i området. Vi har sammen med Lokalpolitiet City igennem de sidste par uger kunnet konstatere en del ordensforstyrrelser i området, og at flere afrikanske kvinder igen er vendt tilbage til området til stor gene for både de erhvervsdrivende og beboerne. Kvinderne tilbyder åbenlyst seksuelle ydelser til forbipasserende og bidrager med deres adfærd og ophold til, at såvel forbipasserende, gæster på hotellerne og beboerne føler sig generet af det, siger vicepolitiinspektør Tom Struve, Københavns Politi

– De tilbageværende anholdte kvinder vil nu blive vurderet af Center mod Menneskehandel (CMM), således at vi sikrer os at de kvinder, der eventuelt er handlet til prostitution får den nødvendige hjælp, siger Tom Struve.

//vesterbro-nyt//
Fredag 25. jul 2014 / 71311

blank