Forside ANNONCERING Søg
Dragefilm: Få 3D-brillen på fjæset og kom afsted

ANMELDELSER FRA A90


RSS

’Sådan træner du Din Drage 2’ er den farlige efterfølger, der formår at holde sig flyvende fra start til slut. Vi giver den fire ud af seks stjerner.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

Du skal se den, hvis du står og mangler en film du og dine halvstore børn kan se og alle være underholdt af. Især hvis du føler at udvalget har været lidt tyndt på det sidste. Du kan også vælge at se den, hvis du er helt almindelig animationsfan ligesom mig.

Vi vender tilbage til Berserkø fem år efter Hikke og de andre vikinger sluttede fred med dragerne, og de lever nu sammen i fordragelighed. Mens voksenlivet og dets ansvar lurer i horisonten, sigter Hikke og hans trofaste drage Tandløs mod skyerne i deres søgen efter svar. Også svar som de ikke er forberedte på. På deres vej finder de en trussel mod freden på deres ø og et af fortidens spøgelser, der nu kan få en afgørende rolle i Hikkes videre færden.

Disney har gennem flere årtier på mange måder været den ubestridte konge af animation. Det har, for mig i hvert fald, inden for de senere år ændret sig. Dreamworks har med film som bl.a. ”Shrek”, ”Kung Fu Panda” og ”Sådan træner du din drage” vist at de har en helt unik tilgang til faget. De kan med tiden blive en naturlig kandidat som tronarving.

Årh…den svære 2’er. Det er altid svært at lave en efterfølger til en succes. Det skal jo være større og bedre, hvilket naturligt også gør det dyrere og mere besværligt. Det resulterer ofte i et mærke af desperation på projektet og en vis form for leflen for publikum. Det var der også i den her – men kun i de første fem minutter og de sidste tre. Det er en underholdende, spændende og sjov film og den har godt fat i sjælen fra sin forgænger.

Nu får i lige 3 hurtige råd:

• Få lige set 1’eren først hvis du ikke allerede har set den. Den er helt sikkert det værd og jeg tror du kan få den ret billigt på dvd.

• Se den med original tale. Om ikke andet så for Gerard Butlers skyld.

• Se den i 3D. Det er noget jeg normalt ikke er tilhænger af men de storslåede flyvesekvenser igennem de forskellige landskaber med de mange nye dragearter er noget af en oplevelse.

Jeg var personligt nærmest nervøs for at se den, da jeg knus-elsker den første film. Det er bare så nemt at blive skuffet. Men det blev jeg bestemt ikke. Den var fantastisk og jeg har tænkt mig at se den igen mens den stadig går i biografen.

Men hvis den var så god hvorfor så kun 4 stjerner? Det er udelukkende fordi jeg stadig synes 1’eren stadig er bedre. Kun derfor.

Alt i alt så kan jeg ikke finde på en eneste grund til hvorfor du ikke skulle se den. Kan i så komme ud af solen og ind i mørket. 3D briller på dit fjæs – afsted!

//vesterbro-nyt//
Torsdag 3. jul 2014 / 71429

Anmeldelser fra A90A90-logo300X300


Hvad er en nørds største drøm? At få lov til at komme i Imperial til pressevisningerne kl 09:30 om morgenen eller have fripas til Vesterbros spille steder og koncerter? For mig er det begge dele. And I am overjoyed! Og det bedste af det hele er, at jeg kan dele det med jer – hvis I altså orker at høre på mig.

Jeg har hverken en filmisk eller musikalsk uddannelse bag mig og er derfor i virkeligheden egentlig ikke autoriseret til at have en mening. Men…det har jeg lidt alligevel. Jeg har en kæmpe kærlighed til alle kulturens udtryksformer. Altså en nørd med en bred smag. En entusiast med meget på sinde. I vil altid få min ærlige mening og mit helt umiddelbare indtryk. Og jeg lover, jeg nok skal være sød…og fair…måske.

Anmeldelserne er skrevet af Amanda K. Larsen der også står Vesterbro Nyt’s A90 illustrationer.

A90 Plakater: https://www.facebook.com/A90plakater


blank