Forside ANNONCERING Søgblank

Socialministeren takker Mariatjenesten

RSS

Socialministeren Manu Sareen takker Mariatjenesten for deres vigtige sociale arbejde med de mest udsatte på Vesterbro.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

I anledning af Mariatjenestens 40 års jubilæum blev der lørdag holdt gadefest i Mariakirken.

LÆS OGSÅ: Gadefest på den nyrenoveret Maria Kirkeplads

Socialministeren Manu Sareen og socialborgmester Jesper Christensen var inviteret til festlighederne.

Gadefesten blev holdt på den nyrenoverede plads foran Mariakirken. To bord-fodboldspil var stillet op på pladsen og indbød til flere intense kampe. Der var boder med strikkede og hæklede grydelapper, en tombola, ansigtsmaling for de mindste og selvfølgelig et fadølsanlæg for de største.

Da talerne skulle starte begyndte det desværre at regne. Derfor rykkede hele forsamlingen indenfor i Mariakirken. Indenfor i kirken stillede Manu Sareen sig op foran alteret og holdt sin tale.

Manu Sareen og socialborgmesteren takkede medarbejderne og ikke mindst de frivillige i Mariatjenesten for 40 års arbejde med de mest udsatte på Vesterbro.

Ministeren har et stort indblik i forholdene her på Vesterbro, da han har gået på Rysensteen Gymnasium, arbejdet på burgerbar og boet i Abel Catrinesgade. Han fortalte om dengang han selv havde sin gang her på Vesterbro og dagligt så alle de ulykkelige skæbner som hang ud omkring Mariatjenesten.

– Da jeg gik over på Rysensteen Gymnasium og skulle på arbejde på daværende Astor Burger, så gik jeg forbi herude og så alle de skæbner der var, siger ministeren i talen.

Da Manu Sareen senere røg et smut ud af gymnasiet, hang han selv ud på indre Vesterbro.

– Da jeg røg et svirp ud af gymnasiet, hang jeg selv ud i området her og så mange af de skæbner som der desværre også var der dengang, siger Manu Sareen.

Ministeren fik dog overstået gymnasiet og flyttede lige over på den anden side i Abel Catrinesgade og boede der i nogle år.

Der fik jeg i den grad mange af de skæbner ind under huden. Og dem der bor i det område, ved godt, at man lærer skæbnerne at kende på godt og ondt. Derfor vil jeg også i største ydmyghed sige tak til alle de frivillige som har været med i de mange år, .

– Da min søn spurgte mig om hvad det vil sige at være socialminister. Svarede jeg, at det er at have andres skæbner i sin hånd. Det er det samme med Mariatjenesten. De har et kæmpe stort ansvar. Derfor er jeg også stolt af at vi i ministeriet støtter Kirkens Korshær og derved også Mariatjenesten, siger ministeren i talen.

Efter ministeren var færdig med sin tale, kom socialborgmester Jesper Christensen takkede også Mariatjenesten og de frivillede medarbejdere for 40 års godt og vigtigt arbejde med de mest udsatte.

Se og hør borgmesterens tale i artiklen her.

//vesterbro-nyt//
Tirsdag 2. sep 2014 / 71456
452658 
452674 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blank