Forside ANNONCERING Søgblank

Pædagoger i chok: Brand i børneinstitution er påsat

RSS

Sent søndag aften satte ukendte gerningsmænd ild til børneinstitutionen på legepladsen i Skydebanehaven. Politiets teori er, at branden er påsat efter indbrud.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

Børn på Vesterbro kommer til at undvære den populære børneinstitution, da nattens brand har ødelagt hele bygningen.

Da Vesterbro Nyts fotograf søndag aften ankom til brandstedet var hele kvarteret omkring Skydebanehaven indhyldet i røg.

LÆS OGSÅ: Brand i institution på Vesterbro

Politiet opfordrede beboerne via Twitter til, at lukke vinduerne, da røgen kunne være generende. Røgen var ikke giftig, men heller ikke sund, skrev politiet.

Ilden havde fået fat i selve taget på institutionen og brandvæsnet var tvunget til, at rive det meste af taget af bygningen. Foran brandstedet ligger resterne af taget.

Politiet mener at branden kan være påsat, da der havde været indbrud i institutionen.

Nogen har tilsyneladende brudt ind i huset og antændt ild, hvorefter det har fået fat i tagkonstruktionen. Det er vores teori, siger vagtchef Carsten Reenberg fra Københavns Politi.

Vesterbro Nyts fotograf mødte nogle af de pædagoger som arbejder i institutionen. De var alle meget kede af at børnenes sted er ødelagt af branden. De ønskede ikke at medvirke i et interview da de var for følelsesmæssigt chokerede over det der var sket.

For lidt over en uge siden var der brand i en anden institution, hvor kommunen har åbnet en cafe og isbod. Det bestyrker politiets mistanke om, at nattens brand kan være påsat – og de samme gerningsmænd muligvis står bag.

Medarbejderne kunne ikke give et bud på, hvordan fremtiden vil se ud for Skydebanehaven, men selve bygningen står ikke til at redde. Den skal enten totalt renoveres eller rives ned. En ting er sikkert. Det bliver dyrt for kommunen som administrerer legepladsen.

//vesterbro-nyt//
Mandag 27. apr 2015 / 71907
472298 
472289 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blank