Forside ANNONCERING Søg
Anmelder: Fantastisk cast i ny film af Bille August

ANMELDELSER FRA A90


RSS

‘Stille Hjerte’ er et familiedrama om tre generationer. Søstrene Sanne og Heidi har accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere.

4 ud af 6 stjerner

Du skal se den, hvis du elsker at gå i teatret, men ikke rigtig har råd i øjeblikket. Du skal se den med en kulturel ven eller veninde. Kun jer to. Et godt råd er at sætte tid af til at drikke en kop kaffe bagefter. Det bliver en super hyggelig aften. Men du skal ikke tage din mor med – for så tuder i. Siger det bare.

Det ældre par, Ester og Poul har i denne fortælling valgt at samle deres to døtre og deres mænd til en sammenkomst I deres hus. Ikke i forbindelse med en højtid men i forbindelse med, at Ester ønsker at samle familien omkring sig en sidste gang, inden hun går bort.

Hun ønsker ikke at leve længere, da hun er alvorligt syg og ønsker, at døden skal være hendes eget valg i form af aktiv dødshjælp. Hele familien deltager mere eller mindre modvilligt, da de er nød til at acceptere morderens valg.

Men kan man nu også det? Kan man forstå og acceptere, at vi alle har en tid til at leve og en tid til at dø? Og forstå og acceptere, at det er noget man kan vælge selv?

Da jeg er fast teatergænger, så rammer disse teaterlignende film lige ned i mig. Det er eliten af flere generationers skuespillere der er placeret i et hus ved vandet… og SÅ spiller de.

Det må også siges, at være det fantastiske cast der gør denne film. At se Ghita Nørby, Morten Grundwald og Vigga Bros rutinerede og elegante spil er en fornøjelse. Paprika Steen er perfekt i rollen som en stærk og overkontrolleret kvinde, der viser sig at være mere følsom, end man tror. Pilou Asbæk, som i det sidste stykke tid har haft et par ret usympatiske roller, er meget behagelig at se i sin skæve og kluntede rolle som den uønskede gæst.

Danica Curcic, som jeg også havde fornøjelsen af at se i ‘Lev Stærkt’, nævnte jeg ikke synderligt dengang, da hun blev en smule overskygget af Jakob Oftebros præsentation. Men her stjæler hun hele billedet. Hun går lige i maven på en og man kommer så tæt på, at man skal tage sig i næsten at blive blufærdig. Helt vidunderligt.

Og hold da op hvor er det en Bille August film. Meget blød, følsom og varm. Det skal man vide.

Men hvorfor så kun fire stjerner? Skuespillet er ufejlbarligt, men manus er til tider en smule fladt. Historien er skøn, men den skal lige trækkes i gang.

Det var som om, de var bange for at publikum skulle blive hægtet af, hvis det gik for stærkt. Dette gør, de første 30 min bliver udpenslet alt for meget. Den der ‘jamen-forstår-i-den?-panik’. Ligesom at fortælle en joke og derefter forklare pointen.

Men når filmen så endelig har skabt det billede, den ønsker, så går det fantastisk.

Alt i alt så kunne jeg ret godt lide den. Som at se en snedker med 53 års erfaring snitte en stol. Det var et privilegium at se dem spille sammen. Tag tykke strømper på og tøf dig gennem denne film. Den er faktisk ret fin.

//vesterbro-nyt//
Onsdag 12. nov 2014 / 72170

Anmeldelser fra A90A90-logo300X300


Hvad er en nørds største drøm? At få lov til at komme i Imperial til pressevisningerne kl 09:30 om morgenen eller have fripas til Vesterbros spille steder og koncerter? For mig er det begge dele. And I am overjoyed! Og det bedste af det hele er, at jeg kan dele det med jer – hvis I altså orker at høre på mig.

Jeg har hverken en filmisk eller musikalsk uddannelse bag mig og er derfor i virkeligheden egentlig ikke autoriseret til at have en mening. Men…det har jeg lidt alligevel. Jeg har en kæmpe kærlighed til alle kulturens udtryksformer. Altså en nørd med en bred smag. En entusiast med meget på sinde. I vil altid få min ærlige mening og mit helt umiddelbare indtryk. Og jeg lover, jeg nok skal være sød…og fair…måske.

Anmeldelserne er skrevet af Amanda K. Larsen der også står Vesterbro Nyt’s A90 illustrationer.

A90 Plakater: https://www.facebook.com/A90plakater


blank