Forside ANNONCERING Søg
Det endelige opgør i Hunger Games – er Katniss stærk nok?

ANMELDELSER FRA THOMAS L.W. TOFT


RSS

Hunger Games-legene er forbi, og det er nu tid til at føre kampen videre i den ligeså brutale virkelighed. Med Katniss Everdeen som frontfiguren, The Mockingjay sættes alle kræfter ind på at samle den undertrykte befolkning til det sidste og afgørende slag mod det brutale regime ledet af den kyniske President Snow. Denne gang er der ingen vej tilbage.

Fem ud af seks stjerner.

Af Thomas L.W. Toft

”The Hunger Games: Mockingjay, Part 1” er første del af den tredje film i rækken af Hunger Games-serien, der bygger på de populære bøger af samme navn.

Hvor de to første film kredsede om de brutale Hunger Games-lege, hvor udvalgte unge måtte kæmpe mod hinanden til døden, er udgangspunktet denne gang den accelererende opstand mod den diktatoriske President Snow (Donald Sutherland).

Hans regime, Capitol, kontrollerer med hård hånd de undertrykte distrikter, som landet Panem er inddelt i. Men med den stærke Katniss Everdeen som inspiration, må præsidenten se i øjnene, at befolkningen ikke længere er bange for at gøre oprør. Selv hvis det koster dem livet.

Fortællingen begynder, da Katniss vågner op i oprørernes skjulte base, hvor hun genforenes med sin mor og søster samt Gale (Liam Hemsworth), som hun stadig nærer dybe følelser for.

Efter med egne øjne at have set, hvordan hendes tidligere hjem, Distrikt 12, er blevet jævnet med jorden og forsvarsløse mennesker blevet dræbt, indvilliger Katniss i at blive oprørernes propagandafigur.

Sammen med et filmhold begiver hun sig ud i ruinerne fra den igangværende borgerkrig for at optage det materiale, som kan bruges til at opildne befolkningen til at fortsætte deres kampe. I mellemtiden har Capitol dog taget Katniss anden kærlighed Peeta (Josh Hutcherson) til fange og hjernevasket ham til at tale for regimets sag. De to fløje er således parate til at gå meget langt for at vinde, og slaget er kun lige begyndt.

”The Hunger Games: Mockingjay, Part 1” er fyldt med medrivende action, men samtidig mærker man også, at der er meget mere på vej, hvor det helt store sammenstød vil udspille sig i anden del, som har premiere i 2015.

Udover actionelementerne rummer filmen også den frustrerende kærlighed, hvor Katniss ser sig splittet i sine stærke følelser for både Gale og Peeta og et valg, der virker umuligt for hende at træffe. Ved siden af de bærende roller af Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth og Josh Hutcherson bliver skuespillet leveret af en række kendte og dygtige navne.

Her kan nævnes Julianne Moore som oprørernes præsident Alma Coin, Woody Harrelson som Haymitch Abernathy, der tidligere har vundet Hunger Games-legene, og ikke mindst den nu afdøde Philip Seymour Hoffman, der gør det utrolig godt som Alma Coins højre hånd.

Ligesom de to første film er denne også særdeles underholdende og velproduceret. Man sidder tilbage med en klar følelse af at have været vidne til en fortælling, der kun lige er begyndt, hvorfor man pænt må vente til anden del kommer i biograferne. Ellers kan man jo også altid kaste sig ud i at læse bogen. Filmen har premiere d. 19. november.

//vesterbro-nyt//
Onsdag 19. nov 2014 / 72607


Thomas L.W. ToftThomas LW Toft - billede


Thomas læser kandidat i Medier og Kommunikation på Københavns Universitet, hvor han bl.a. har fordybet sig i TV-reklamer, James Bond, Sherlock Holmes og Westernfilm.

Thomas kan rigtig godt lide film. Både dem der er gode, dårlige og forfærdelige, for de har alle noget at byde på. Derudover har Thomas selv instrueret en håndfuld kortfilm og skrevet adskillige udkast til tv-serier og film, der bare venter på at blive lavet.

 

Men indtil da anmelder han premierefilm hos Vesterbro-Nyt.blank