Forside ANNONCERING Søg
Mænd og Høns – langstrakt farce som er mere skæv end sjov

ANMELDELSER FRA THOMAS L.W. TOFT


RSS

Den nye film, Mænd og høns får premiere torsdag. Det er en skæv komedie, men den er mere underlig end sjov.

En ud af seks stjerner

Elias og Gabriel er brødre. De ligner dog ikke hinanden, og Gabriel synes egentlig også, at Elias er mere en byrde end en ven. Sammen beslutter de at finde deres far, som de aldrig har mødt, og det viser sig at blive en rejse, som ændrer deres liv for altid.

”Mænd og Høns” er skrevet og instrueret af Anders Thomas Jensen, der har leveret solide, underholdende komediefilm i form af bl.a. ”Blinkende Lygter”, ”De Grønne Slagtere” og ”Adams Æbler”.

I denne skøre historie møder vi to brødre, Gabriel (David Dencik) og Elias (Mads Mikkelsen), som lige har mistet deres far. Til deres store overraskelse finder de dog ud af, at det slet ikke var deres biologiske far, ligesom de heller ikke deler den samme mor.

Deres rigtige far viser sig nemlig at være eneboeren og forskeren Evilio Tanatos, der har bosat sig på et sanatorium på en afsidesliggende ø i Sydsjælland. Da begge deres mødre også er afgået ved døden, må Gabriel og Elias selv opsøge Evilio for at få flere svar på deres ophav, som fremstår meget mystisk.

Sammen vælger de derfor at krydse landet og aflægge et besøg på sanatoriummet, hvor der venter dem flere mærkværdige overraskelser.

Her finder de nemlig deres tre, ukendte brødre, Gregor (Nikolaj Lie Kaas), Franz (Søren Malling) og Josef (Nicolas Bro), som har levet alene med deres far hele deres liv, hvorfor de også har en noget anderledes måde at opføre sig over for hinanden og ikke mindst fremmede. Gabriel og Elias vælger at slå sig ned i det nedslidte sanatorium, som udover deres tre skøre brødre også huser voldsomt mange høns og får samt en gigantisk avlstyr. Mens Elias hurtigt bliver en del af Gregor, Franz og Josefs underlige, enspænderunivers, hvor tiden bruges på at lave ost, udstoppe dyr og spille badminton, forsøger Gabriel at finde ud af, hvem deres far var, og hvorfor deres mødre tilsyneladende alle er døde i barselssengen.

Med ”Mænd og Høns” har Anders Thomas Jensen skabt en meget skæv og underlig historie, hvor de mandlige hovedpersoner både sover i samme værelse, læser godnathistorier for hinanden og knalder høns, så de kan have et vis begreb om sex, hvis der nu skulle dukke nogle piger op. Ja, du læste rigtigt.

Filmens cast består af en lang række meget dygtige skuespillere, som udover de nævnte også inkluderer Bodil Jørgensen, Lisbeth Dahl, Birthe Neumann og Ole Thestrup, men deres præstationer er desværre ikke noget særligt i denne film, hvilket i høj grad skyldes et dårligt manuskript.

For handlingen, karaktererne og universet i ”Mænd og Høns” er bare al for mærkeligt. Det havde været helt fint, hvis filmen bød på en perlerække af sjove scener, der udnytter det opsatte miljø, men det sker bare ikke. I stedet bliver det hele mere og mere underligt, hvor især slutningen er intet andet end grotesk og plat. Den eneste skuespiller, som rent faktisk leverer sjove scener, er Mads Mikkelsen med karakteren Elias, der har et meget forskruet billede af sig selv som førsteelsker og charmør, hvilket han er alt andet end. David Denciks karakter og skuespil fremstår modsat hele filmen igennem både usjovt og direkte fejlplaceret. Igen skyldes dette på ingen måde skuespillerens håndværksmæssige formåen, men derimod et dårligt manuskript, hvor al for mange replikker både er kunstige og akavede.

Alt dette medvirker til, at ”Mænd og Høns” bliver en langstrakt farce, som hverken er underholdende, særlig sjov eller medrivende. Og det er en skam, da manden bag jo tidligere har vist sig at kunne levere sublime biografoplevelser. Noget må tydeligvis være gået galt i skriveprocessen.

Filmen har premiere d. 5. februar.

//vesterbro-nyt//
Torsdag 5. feb 2015 / 73024


Thomas L.W. ToftThomas LW Toft - billede


Thomas læser kandidat i Medier og Kommunikation på Københavns Universitet, hvor han bl.a. har fordybet sig i TV-reklamer, James Bond, Sherlock Holmes og Westernfilm.

Thomas kan rigtig godt lide film. Både dem der er gode, dårlige og forfærdelige, for de har alle noget at byde på. Derudover har Thomas selv instrueret en håndfuld kortfilm og skrevet adskillige udkast til tv-serier og film, der bare venter på at blive lavet.

 

Men indtil da anmelder han premierefilm hos Vesterbro-Nyt.blank