Forside ANNONCERING Søg
Politifoto af falsk politiskilt

Tre falske politifolk varetægtsfængslet

RSS

Omrejsende kriminelle fra Rumænien varetægtsfængslet for tricktyveri og forsøg på tricktyveri fra turister på bla Vesterbro. De optrådte som falske politifolk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

Torsdag den 21. august kl. 13.30 foretog efterforskere fra Københavns Politis Tyveri- og røveriafsnit anholdelse på fersk gerning af tre rumænske mænd i alderen 40-47 år i området omkring Kastellet i København. I dag blev de tre mistænkte gerningsmænd alle varetægtsfængslet i 11 dage efter Retsplejelovens § 762, stk. 1, nr. 1.

Der foreligger nu en del efterforskning i sagen for at afdække eventuelle yderligere forhold begået af denne gruppe af omrejsende, udenlandske kriminelle.

Tirsdag formiddag forsøgte tyvene sig mod turister omkring Hotel Scandic på Enghavevej, og kort tid efter blev et fransk par ved Hotel Scandic på Gammel Kongevej ofre for tyvene. De blev frastjålet 700 dollar

LÆS OGSÅ: Politiet advarer: Falske betjente stjæler dine penge

Kl. 11.50 i går modtog Københavns Politi en telefonisk anmeldelse fra to amerikanske turister, som kort forinden var blevet udsat for tricktyveri i forbindelse med, at 3 udenlandske mænd havde udgivet sig som politifolk og afkrævet legitimation fra turisterne. Herunder mistede forurettede et mindre kontant beløb i dollars.

– Vi rykkede ud til området, og de tre mistænkte gerningsmænd blev spottet på stierne ved Kastellet. Efterforskerne observerede, at de tre gerningsmænd rettede henvendelse til et ældre par fra Indien. Først rettede A henvendelse med et bykort for at spørge om vej. Kort efter rettede B og C henvendelse og foreviste under påskud af at være politifolk et etui i sort skind med et guldmærke. De falske politifolk ville se “lokkeduens” og turisternes pas og legitimation, oplyser politikommissær Ove Randrup, Tyveri- og røveriafsnittet, Københavns Politi

Københavns Politi arbejder målrettet mod de omrejsende, udenlandske kriminelle, som forøver trick- og lommetyverier fra borgere og turister i København. De omrejsende, udenlandske kriminelle er i København i kort tid, hvorefter de rejser videre til andre storbyer i Europa, hvor de ligeledes forøver lomme- og tricktyverier.

– Ved disse tricktyverier skal der derfor reageres hurtigt både operativt og efterforskningsmæssigt – og det bestræber vi os på at gøre, siger Ove Randrup.

//vesterbro-nyt//
Fredag 22. aug 2014 / A00781

blank