Forside ANNONCERING Søg
Copenhagen Pride

Copenhagen Pride week åbner i dag onsdag

RSS

I dag onsdag starter Copenhagen Pride 2014. De fleste aktiviteter foregår på Vesterbro.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

Copenhagen Pride 2014 slår i dag portene op til Pride Square på Rådhuspladsen i København, og programmet for ugen er større end nogensinde før.

Med sloganet ”Coming Out For Global Rights” er det igen blevet tid til at lade Copenhagen Pride indhylle hovedstaden i regnbuens farver fra i dag, onsdag den 27. august, til og med søndag den 31. august.

Rådhuspladsen i København er omdannet til Pride Square hele ugen, hvor 25 stande og pop-up butikker er at finde på pladsen sammen med en pride-scene der i år er dobbelt så stor som i 2013.


Åbningsdag for fuld udblæsning
Allerede onsdag bydes der på lige dele debat og god, gedigen underholdning på Pride Square.

Fra kl. 15.15 og en time frem er der debat i AIDS-Fondets telt om de særlige sundhedsproblemer, LGBT’er (homo- og biseksuelle samt transkønnede) står over for, og kl. 16.30 er Copenhagen Pride og Amnesty Danmark arrangør af en paneldebat om den voksende homofobi i de tidligere Sovjet-lande, hvor blandt andet Jeppe Kofod, MEP for Socialdemokratiet, sidder med sammen med aktivister fra Rusland. Debatten foregår i Amnesty’s telt på Pride Square.

På Pride-scenen er der underholdning fra kl. 15.00 og frem til 23.00, blandt andet med den homoseksuelle canadiske stand-up komiker Daniel-Ryan Spaulding, Big Dipper Big Band og den danske burlesque-performer Tinus de Schunard.

Internationale navne på plakaten
Torsdag den 28. august er dedikeret til musik, og på Pride Square afholdes en storstilet gratis koncert med overskriften ”Under The Rainbow”, hvor engelske Patrick Wolf og svenske Jay-Jay Johanson er hovednavne.

Fredag den 29. august byder Copenhagen Pride på den efterhånden legendariske Drag Night, hvor dronninger fra både ind- og udland indtager scenen med optræden af blandt andet Ivy Winters, kendt fra RuPaul’s Drag Race, og den svenske gruppe Campari Camping.

Lørdag den 30. august sætter den årlige Pride Parade i gang fra Frederiksberg Rådhus kl. 13.00, og når den er vel ankommet til Rådhuspladsen omkring kl. 16.00 er det tid til det store Pride Show, hvor navne som blandt andet Pink Pistols, Basim, Our Lady J, Zindy, Hvide Løgne, Sassa og Thomas Buttenschøn går på scenen.

Større på alle måder
Copenhagen Pride har vokseværk, og ikke alene har man fordoblet antallet af kunstnere på scenen i Pride Week i forhold til sidste år. Pladsmæssigt kommer årets pride også til at fylde mere end tidligere år. Fredag og lørdag tages Regnbuepladsen nemlig også i brug, og hvor fredag er dedikeret til regnbuefamilier og børnene, så bliver den nydøbte Regnbuepladsen til en ”Pride Lounge” lørdag eftermiddag, hvor der vil være masser af siddepladser og en separat koncertscene hvor lidt mere stille navne som bl.a. Freja Kirk, Amanda Wium og Fjer vil optræde live.

Copenhagen Pride bliver også markeret i både Helsingør og Roskilde fredag, hvor der afholdes taler af de respektive borgmestre med efterfølgende regnbuekoncerter, mens paradevognene bliver pyntet.

Pride Square har åbent fra i dag, onsdag og frem til og med lørdag fra kl. 11.00 – 23.00, og det fulde program findes på www.copenhagenpride.dk.

//vesterbro-nyt//
Onsdag 27. aug 2014 / A00786

blank