Forside ANNONCERING Søg
Tiger-milliardær Lennart Lajboschitz køber absalons kirke vesterbro

Absalons Kirke solgt til Tiger-milliardær

RSS

Sidste år besluttede Kultur- og kirkeminister Marianne Jelved at nedlægge fem københavnske folkekirker. Erhvervsmæglerne Colliers International Danmark A/S fik til opgave at sælge de tre, men når Kirkefondet stiller købsbetingelser til den nye ejer, kan det være sin sag at finde den rigtige køber, der både vil åbne for lokalområdet og tilmed har en del millioner på bankbogen. Nu er køberen af den største og dyreste af de fem kirker, Absalons Kirke på Vesterbro, fundet – Tiger-milliardær Lennart Lajboschitz.
Absalons Kirke på Sønder Boulevard på Vesterbro er netop blevet solgt for 10.250.000 kr. Det er grundlæggeren af Tiger, Lennart Lajboschitz, der har købt kirken. Den skal bruges til aktiviteter, som skal involvere lokalområdet. Eksempelvis bordtennis, skak, forelæsninger, musik og mad.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

– Jeg vil lave et sted, som mere eller mindre er et forsamlingshus. For mig handler det om den dynamik og energi, der er i rummet. Jeg vil også gerne have en dialog med folk i området om, hvad vi kan bruge det til, fortæller Lennart Lajboschitz, som for nylig trådte ud af den daglige drift af Tiger.

Med denne vision for kirken lever Lennart Lajbochitz til fulde op til Kirkefondets forventning om, at ejendommen fremover skal have et socialt, kulturelt og almennyttigt formål.

Rekordstor interesse for kirken
Ud af de kirker, som har været til salg, er det uden tvivl Absalons Kirke, der har været størst interesse for. Ifølge Colliers har mange forskellige virksomheder og organisationer set muligheder i kirken.

LÆS OGSÅ: Vesterbro-kirke sat til salg – yderligere to på vej

– Vi har aldrig oplevet så stor interesse for en offentlig bygning, som da kirken blev sat til salg. Det gjorde faktisk ikke opgaven nemmere, tværtimod. I en sådan sag skal vi jo virkelig finde en køber, som både kan matche formål og pris. At Kirkefondet har besluttet at sælge til Lennart Lajboschitz har især været pga. hans bæredygtige visioner om at inddrage de lokale og åbne kirken for alle, siger Peter Lassen, COO og partner hos Colliers.

Colliers har – udover Absalons kirke til Lennart Lajboschitz – også tidligere solgt Samuels Kirke på Nørrebro til Boligselskabet VIBO, som vil omdanne kirken til ungdomsboliger. Den tredje kirke, Blågårds Kirke, regner man også med at få afviklet i nærmeste fremtid.

Absalons Kirke på knap 1.300 m2 er solgt til 10.250.000 kr. Til sammenligning blev Samuels Kirke på Nørrebro på knap 1.200 m2 solgt for 9.500.000 kr. Hvilket svarer til en kvadratmeterpris på cirka 7.900 kr. pr. m2.
Kirker, kreativitet og ny udvikling
Overalt både i ind- og udland ser man professionelle ejendomssalg af offentlige bygninger. Kirker, togstationer, toldkontorer med videre sættes til salg i disse år. Det er en helt ny type ejendomme og erhvervsejendomsmæglere skal til at tænke og handle anderledes kreativt, hvis salgene skal lykkes.
– Hos Colliers har vi taget en helt ny approach denne type sager. Vi har afholdt konkurrencer for studerende omkring ejendomsprojekter for at få ny inspiration. Sidste år afholdt vi bl.a. Colliers Award, en konkurrence om Den Hvide Kødby, hvor elever fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Copenhagen Business School vandt. Hvis ikke ejendomsbranchen udvikler sig i takt med samfundsudviklingen, kan vi hurtigt risikere at blive kørt ud på et sidespor, siger Peter Lassen.

//vesterbro-nyt//
Torsdag 16. okt 2014 / A00815

blank