Forside ANNONCERING Søg
Efter syv måneders forhandlinger nægter Tivoli stadig at betale de knap 33.000 kroner, et tillæg vil koste. Beløbet er så lille, at det svarer til kun tre øre pr. billet, der sælges til Jul i Tivoli.

Lønstigning til Tivolis direktør på 1,3 million

RSS

Tivoli har råd til at forgylde direktøren, men vil ikke betale tillæg til de medarbejdere, der skal arbejde jul og nytår.

Tivolis administrerende direktør Lars Liebst fik sidste år en lønstigning på 18 procent, så hans årsløn nu er oppe på ikke mindre end 8,4 millioner. Det fremgår af Tivolis årsrapport for 2013.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

Det skriver HK Service Hovedstaden i en pressemeddelelse.

I samme periode fik HK’erne en lønstigning på kun 0,1 procent, så de nu har en løn på knap 135 kroner i timen. Og det skal de ansatte ifølge Tivolis ledelse også nøjes med, når de bliver beordret på arbejde juledag og nytårsaften.

Koster kun tre øre pr. billet

Efter syv måneders forhandlinger nægter Tivoli stadig at betale de knap 33.000 kroner, et tillæg vil koste. Beløbet er så lille, at det svarer til kun tre øre pr. billet, der sælges til Jul i Tivoli.

LÆS OGSÅ: HK på gaden: Tivoli sparer på klejner til jul

– Tivoli har tydeligvis råd til at give de ansatte en ordentlig løn. Derfor er det helt uforståeligt og efter vores mening også moralsk forkert, at ledelsen nægter at betale, siger afdelingsformand René Knudsen, HK Service Hovedstaden.

– Med mindre Tivoli vil betale, fortsætter vi med at samle penge ind. Så kan de ansatte i det mindste få en julegave for at gå på arbejde juledag og nytårsaften, forklarer han.

Vil gerne forhandle

LÆS OGSÅ: Tivoli-ansatte skal knokle juleaften uden genetillæg

At Tivolis pressechef Torben Plank i lørdags i TV-Lorry opfordrede HK til at genoptage forhandlingerne, giver René Knudsen ikke meget for.

– Vi har inviteret til forhandling flere gange, men har intet hørt fra Tivolis ledelse, siger han og understreger, at hvis Tivoli vil forhandle, skal de have en pose penge med. Ellers giver det ingen mening.

HK Service Hovedstadens julenissebande samler ind og spreder julehygge foran Tivolis hovedindgang hver fredag og lørdag fra kl. 16 til 18. Nisserne er bevæbnet med klejner, indsamlingsbøsser, harmonikamusik og godt julehumør. Desuden er der uddeling af julehjerter med indsamlingens hovedbudskab: ’#Klejner til jul’.

Fakta

· I 2013 havde Tivoli 982.000 gæster alene i julesæsonen

· Selskabets omsætning var på 735,9 millioner kroner mod 708,3 millioner kroner i 2012.

· Resultat før skat var et overskud på 42,6 millioner kroner mod 41,7 millioner kroner 2012.

· I 2014 viser de første ni måneder en omsætningsfremgang på 80,1 millioner kroner svarende til 15 procent i forhold til sidste år.

· HK’s overenskomst med Tivoli stammer fra dengang, hvor haven kun havde åbent om sommeren. Siden er sæsonen blevet udvidet til også at omfatte halloween og jul, og i år omfatter juleåbningen for første gang også både juleaften og nytårsaften.

· Eventuelt overskud fra HK’s juleindsamling går til julehjælp hos Børnenes Kontor.

//vesterbro-nyt//
Onsdag 19. nov 2014 / A00830

blank