Forside ANNONCERING Søg
Illegal Margasin blev til på Vesterbro hvor Michael Lodberg også selv bor. Bladet har det sidste år blevet solgt på gaderne i hele København. Nu er det også kommet til London

Illegal på gaden i London

RSS

Vesterbroer og social iværksætter Michael Lodberg kan glæde sig over at Illegal Margasin nu er kommet til London.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

Illegal Margasin er et undergrundsblad om narko som sælges af aktive stofbrugere. De kan på den måde finansiere deres narkoforbrug. Michael Lodberg Olsen er redaktør på bladet.

Illegal Margasin blev til på Vesterbro hvor Michael Lodberg også selv bor. Bladet har det sidste år blevet solgt på gaderne i hele København. Nu er det også kommet til London, hvor det ogs skal sælges af aktive stofbrugere på gaden.

Michael Lodberg fortæller på Facebook, at der er stor interesse for projektet. Han har deltaget i mange interviews med engelske journalister omkring Illegal Margasin.

“Vi kan ikke bare ignorere, at narkotika er overalt, og der er tunge stofmisbrugere på gaden, der ofte finansierer deres narkoforbrug ved tyveri eller prostitution. Dette giver stofbrugerne et alternativ. Det handler om at bryde den onde cirkel mellem stofbrug og kriminalitet. “Temaet for den første udgave er” sikrere og sjovere stofbrug “, siger redaktør Michael Lodberg Olsen til The Guardian.

Michael Lodberg har været involveret i mange forskellige projekter på Vesterbro. Han var en af initiativtagerne til Danmarks første fixerum, Fixelancen. Han startede Cafe Dugnag, som er et værested ved Øksne Hallen for stofbrugere. I september 2013 udkom det første nummer af Illegal Margasin. Alle de projekter gav ham også prisen Årets Frivillige Københavner.

På Illegal Margasins hjemmeside skriver de om bladet:

ILLEGAL magasin har én grundlæggende holdning: Stofbrugere skal afkriminaliseres!
Om du ryger visne blade, sniffer coke, fixer heroin eller spiser alle de piller du kan købe af en pensionist ved bagindgangen til Københavns Hovedbanegård – så er det ikke en opgave for politi eller fængselsvæsen, det er en sundheds- og socialopgave! ILLEGAL ønsker en stofbrugerpolitik frem for en narkopolitik: Der skal være fokus på mennesket frem for på stoffet!
Læs mere på Illegals Margasins hjemmeside http://www.illegalmagasin.dk

//vesterbro-nyt//
Torsdag 20. nov 2014 / A00831

blank