Forside ANNONCERING Søg


Nøgenbilleder taget på smartphones bliver til kunstværker

RSS

Private nøgenfotos, der ender i det offentlige rum, forbinder folk sjældent med noget positivt, men det gælder ikke for den danske kunstner, Anna Vibe. Hun har ligefrem bedt fremmede om at sende hende nøgenbilleder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

I kølvandet på iCloud-skandalen og Snapchat-lækket er private nøgenbilleder blevet et særligt ømtåligt emne, som sjældent slæber noget positivt med sig. Men behøver det være sådan?

Dette spørgsmål stiller den danske kunstner Anna Vibe med det interaktive eksperiment ”Send me nudes project”, der har kørt online på www.send-me-nudes.com. Her har folk sendt nøgenbilleder af dem selv, der derefter er blevet tegnet og lagt ud på siden.

– Jeg startede projektet midt i december sidste år og var selvfølgelig lidt nervøs for, om der overhovedet var nogle, der ville deltage. Derfor er jeg ret overvældet over, hvor mange der har sendt billeder. Samtidig har det været sjovt at se, hvor forskelligt folk griber opgaven an, siger Anna Vibe.

Over 40 nøgenbilleder fra ind- og udland er landet i Anna Vibes indbakke. Og nu er de alle sammen blevet omdannet til tegninger, som alle kan opleves på udstillingen ”Send me nudes project”.

Ved at give fotografierne et nyt formsprog kan vi anskue dem med helt nye briller, og måske genopdage de erotiske undertoner eller noget helt andet i smartphones-billedets æstetik.

Projektet udkommer også som bog
”Send me nudes project” er også blevet til en lille bog af samme navn. I bogen vises en samling af tegningerne fra projektet, og vi får et lille indblik i, hvad der er foregået omkring projektet. Bogen kan købes under udstillingen.

Du kan opleve udstilligen i VESS i Oehlenschlægersgade 36 fra den 27. februar 2015.

Læse mere på Facebook: https://www.facebook.com/events/1396592227316038/?ref=br_tf

//vesterbro-nyt//
Onsdag 25. feb 2015 / A00850

blank