Forside ANNONCERING Søg
Bodil Jørgensen og Erik Clausen som Ingelise og Herluf i filmen.

Mennesker bliver spist: En film med mere på hjertet

ANMELDELSER FRA A90


RSS

Du skal se den, hvis du mangler en film, du kan se med din mor eller far uden en af jer sidder og føler jeres behov er blevet overset. Jeg tror på denne film og tror på at den faktisk har meget mere på hjertet end man måske først antager. Man skal give den en chance og nyde den danske ærlighed man ikke møder så tit længere.

4 ud af 6 stjerner

Herluf (Erik Clausen) og Ingelise (Bodil Jørgensen) lever et helt almindeligt liv i en helt almindelig by hvor alt er som det plejer. Herluf er automekaniker og Ingelise arbejder på kommunen og de har levet sammen i mange år. De har det godt – skulle man tro.

Ingelise har på grund af det lidt kedelige og meget rutineprægede ægteskab indledt en affære med en kollega for at føle at hun lever lidt igen. Imellem tiden er det begyndt at gå op for Herluf at hans sind og hukommelse er begyndt at svigte – men han siger det ikke til nogen. Da han en dag laver en fejl på en bil der efterfølgende forulykker bliver han opsagt – men han siger det ikke til nogen. Et par dage efter går han ud af døren og kommer ikke hjem igen.

Der går det op for hans kone og hans familie hvor meget han egentlig betyder for dem og alt i deres liv bliver pludselig taget op til revision.

Når man har kæmpet for noget hele livet mister man så pludselig ikke kun grebet om hvad man vil og hvor man var på vej hen, men også hvorfor man overhoved tog af sted til at begynde med? Og hvad er det hele egentlig værd, hvis man pludselig ikke længere kan huske sit eget efternavn?

Først og fremmest: Godt arbejde Erik Clausen – velkommen tilbage på toppen.

Helt personligt, med så ikoniske film som ”Midt om natten” og ”Den store badedag” så har jeg været lidt uimponeret over hans arbejde siden. Ikke at jeg ikke kunne lide det, men det har virket lidt fladt. Men med ”Mennesker bliver spist” rammer Clausen helt plet for mig. En vidunderlig og relevant historie der som de fleste af Erik Clausens film har fulgt et ærligt taktslag i hans eget liv.

Det var så hjemme-hyggeligt og rart at følge alle de gode gamle danske skuespillere. Og jeg må indrømme at det var lige før jeg måtte fælde en lille tåre, da Kim Larsens stemme til sidst strømmede ud af salens surround sound anlæg på den både sprøde, rustne og sjælfyldte facon som vi alle sammen kender og elsker.

Jeg kom til at tænke på, hvordan stort set alle mennesker i denne film bliver nogen af dem jeg kan fortælle mine børnebørn om. ”Dengang jeg var ung var der en skuespiller der hed Bodil Jørgensen… og hun var fantastisk.” Jeg håber selvfølgelig, at hun lever længere end mig for jeg kan næsten ikke bære tanken om et Danmark uden hende. Det vil med det samme blive en meget fattigere nation men for evigt have været rigere fordi vi så hende og fik lov til at følge hende. Hun er en levende legende og hun er altid en fornøjelse at opleve.

Alt i alt så var den dejlig. Det er et ord man bruger for lidt. Dejlig. Men det var den…og hvis du ikke tror på mig så må du jo gå ind og se den. Og det synes jeg bestemt at du skal.

//vesterbro-nyt//
Torsdag 26. feb 2015 / A00851

Anmeldelser fra A90A90-logo300X300


Hvad er en nørds største drøm? At få lov til at komme i Imperial til pressevisningerne kl 09:30 om morgenen eller have fripas til Vesterbros spille steder og koncerter? For mig er det begge dele. And I am overjoyed! Og det bedste af det hele er, at jeg kan dele det med jer – hvis I altså orker at høre på mig.

Jeg har hverken en filmisk eller musikalsk uddannelse bag mig og er derfor i virkeligheden egentlig ikke autoriseret til at have en mening. Men…det har jeg lidt alligevel. Jeg har en kæmpe kærlighed til alle kulturens udtryksformer. Altså en nørd med en bred smag. En entusiast med meget på sinde. I vil altid få min ærlige mening og mit helt umiddelbare indtryk. Og jeg lover, jeg nok skal være sød…og fair…måske.

Anmeldelserne er skrevet af Amanda K. Larsen der også står Vesterbro Nyt’s A90 illustrationer.

A90 Plakater: https://www.facebook.com/A90plakater


blank