Forside ANNONCERING Søg
Bogen skal fyldes med bidrag fra gadens beboere, som vil blive samlet via sociale medier og en masse løbearbejde fra Byens Forlags side.

Vesterbro Forlag søger historier om Istedgade til ny bog

RSS

Byens Forlag søger historier om Istedgade til ny bog om netop Istedgade. Den beboerskabte bog om Istedgade udkommer til efteråret og vil blive solgt i butikker på hele Vesterbro. Deadline for materiale: Den 1. juli 2015.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

Nedenstående pressemeddelelse er udsendt fra Byens Forlag:

Opgravede fortove og renoveringskaos har præget Istedgade det seneste år. Nu hvor rodet er væk, mangler gaden en bog, mener Byens Forlag. Derfor udgiver de en – udelukkende med bidrag fra beboere og andre brugere af den kendte gade på Vesterbro.

Et kludetæppe, som spejler gadens opfindsomme, kreative og kunstneriske sjæl. Sådan må den nye, beboerskabte Istedgade-bog gerne komme til at fremstå, hvis man spørger Byens Forlag, der selv holder til i
gaden.

Efter en omfattende renovering er Istedgade efterladt med større fortove, men endnu ikke med mere liv. Gaden har derfor brug for et fælles og lokalt projekt, der kan samle beboere og besøgende og genskabe
Istedgades (u)sædvanlige energi. Det mener Thomas Aagaard Skovmand fra Byens Forlag, der selv holder til i gaden.

”Jeg har haft min gang i området i snart 20 år og holder ekstremt meget af det. Men lige nu er det som om, at Istedgade ikke helt er den gade, den skal og bør være. Og det sidste stykke tid med renovering har kun givet stemning og gejst et ekstra tryk nedad. Vi håber, at sådan et projekt her kan gøre noget positivt for gaden og folk, der bor og færdes her. Det er hvert fald en måde, hvor vi som Vesterbroforlag føler, at vi kan gøre noget.”

Bogen skal fyldes med bidrag fra gadens beboere, som vil blive samlet via sociale medier og en masse løbearbejde fra Byens Forlags side.

“Vi vil selv bevæge os ud i gaden og opfordre folk til at bidrage til bogen, hvis de har en god historie. Ellers er man også velkommen til at henvende sig i vores åbne værksted i gaden, Byens Bogcafé,” siger Thomas Aagaard Skovmand.

Genrer er underordnede, for bogens skal ikke styres i nogen bestemt retning. Projektets rammer er altså ret frie, og det er et helt bevidst.

”Det skal være landets første beboerskabte gadebog. For os er det vigtigt, at man ender med at fortælle lige præcis den historie om gaden, man brænder for, uanset om den er historisk eller nutidig. Vi vil overraskes, så bogen bliver spændende og opsigtsvækkende,” siger Thomas Aagaard Skovmand.

Byens Forlag har tidligere og med succes stået bag beboerskabte bøger om KIHOSKH, Ørestad, Enghave Plads – og her til foråret udkommer endnu en bog med KIHOSKH som afsæt. Det skræmmer derfor ikke Thomas Aagaard Skovmand, at det er svært at sige, hvordan bogen helt præcist kommer til at se ud.

”Det afhænger af, hvad vi får af bidrag. Men det er netop det sjove, udfordrende og ikke mindst overraskende ved sådan en bog.”

Bogen skal være et øjebliksbillede af Istedgade og et billede på, hvad det er, der gør gaden til noget helt særligt. Istedgade lever, den har stadigvæk en puls og en historie, der fortsætter ufortrødent. De
bidragydere, der kommer med i bogen, får boggavekort til Byens Forlag.

Den beboerskabte bog om Istedgade udkommer til efteråret og vil blive solgt i butikker på hele Vesterbro. Deadline for materiale: Den 1. juli 2015.

Send bidrag eller kontakt for mere info: Martin Ringgaard, martin@byensforlag.dk og tlf. 28 19 26 59 eller Rasmus Lund Nielsen, rasmus@byensforlag.dk og tlf. 53 37 41 20.

//vesterbro-nyt//
Torsdag 26. mar 2015 / A00860

blank