Forside ANNONCERING Søg
Fix’et – Vesterbro fra civil ulydighed til værdighed

Fix’et – Vesterbro fra civil ulydighed til værdighed

RSS

Når Vesterbros klare lys og dunkle hjørner skæres ud i papir, fortolkes i toner og projiceres op på lærredet af den nyskabende engelske dukketeatergruppe The Paper Cinema, opstår fortællingens poesi i et konglomerat af performative udtryk som en levende tegneserie, der bombarderer alle sanser.

Fra civil ulydighed til social velfærd og værdighed.
Det unikke samarbejde mellem Copenhagen Puppet Festival og The Paper Cinema resulterer i en forestilling, der tager afsæt i tilblivelsen af Danmarks første fixerum. Her satte lokale vesterbroere nøglen i tændingen og fik skabt værdighed, bedre sikkerhed og sundhed for de mest udsatte stofbrugere i Danmark – et mobilt fixerum. Det var en 40 år gammel konflikt, der fandt nye, værdige løsninger, og som i dag har banet vej for Danmarks første fixerum. Fortællingen vil være centreret omkring historien om Fixelancen, der blev en realitet i kraft af frivillige ildsjæles kamp for at skabe et trygt og rart sted, hvor narkomaner kunne slukke deres trang for et øjeblik – med værdighed. Da Fixelancen trillede på gaden i 2011 og lagde grunden for det første kommunale og nationale stofindtagelsesrum, var der tale om et brud med en generelt visionsløs, dansk narkopolitik. Forestillingen er en fortælling formet af animationsteatrets virkemidler, som sætter fokus på menneskers muligheder for at påvirke det samfund, de er en del af. Den rører, berører og giver tavse skæbner en stemme i fortiden, nutiden og langt ind i fremtiden.

Spilletider: Torsdag d. 14. maj kl. 20.00 på Bremen Teater, Nyropsgade 39, 1602 København V. Fredag d. 15. maj kl. 22.00 på Onkel Dannys Plads, 1700 København V. Lørdag d. 16.maj kl. 22.00 på Onkel Dannys Plads, 1700 København V.

Se program over spillesteder her

Tilblivelsen.
Forarbejdet til “Vesterbrofortællinger” har stået på i lidt over et år, men selve forestillingen skabes på blot få uger. Den 24.-28. april kommer The Paper Cinema til Vesterbro, hvor de bliver introduceret til bydelen og en bred vifte af de mange aktører, der har været involveret i kampen på Vesterbro: Stofbrugere, ildsjæle, beboere, foreninger, kunstnere, historikere, politikere, politi, erhvervsdrivende, socialarbejdere m.fl. Det er de sociale værter Nanna Gotfredsen (Gadejuristen), Ivan Christensen (forstander, Mændenes Hjem), Joachim Rasmussen (Fixelancen) og Michael Lodberg Olsen (social iværksætter), som guider The Paper Cinema rundt i miljøet, inviterer til aftensmad med brugerne på Mændenes Hjem, sætter møder i stand med Reden og Værestedet i Lyrskovgade, og som sikrer, at The Paper Cinema også møder nogle af dem, som ikke nødvendigvis har været direkte involveret i kampen for fixerum, men som har eller har haft stofproblematikken inde på livet. Disse møder danner råmaterialet til selve forestillingen, som The Paper Cinema skaber sammen med musiker og komponist Manoj Ramdas, illustrator Thomas Pålson, videodokumentarist Frederik Lauridsen samt Barnaby Stig Swann Pedersen, Karen Grønborg, Gilles Jéronymos og Pernille Lehnert fra Copenhagen Puppet Festival. Sammen tager de et kig på den unikke bydel fra dens lyse sider og til de mørkeste hjørner.

Lys, Kamera, Papir, Saks, Lim, Handling – det er The Paper Cinema! The Paper Cinema er en nyskabende dukketeatergruppe fra England, der skaber fortællinger og poetiske film i et mikset univers af lyd og grafik, tegning, dukketeater og musik. Gruppen har skabt og perfektioneret sin helt egen stil, som blander levende animation med live musik. Dukkeførerne sidder omkring et forhøjet bord ude blandt publikum, hvor objekter, sirlige blyanttegninger og detaljerede blæk-illustrationer manipuleres foran et videokamera. Sceneriet optages og projiceres op på en storskærm ved siden af musikerne, der leverer musik og lydeffekter. Der er således to niveauer i forestillingen: Selve tilblivelsen, som publikum kan følge ét sted, og så den samlede illusion, der projiceres op på en stor skærm, hvor alle delelementerne smelter sammen til et hele – og som bedst kan beskrives som en levende tegneserie med et integreret live soundtrack.

Lokale kræfter “VESTERBRO” forestillingen bliver til i tæt samarbejde med social entreprenør Michael Lodberg Olsen (Årets Københavner 2014), magasinet ILLEGAL!, Fixelancen, Gadejuristen, Mændenes Hjem, Bremen Teater, firmaet Medlyd, Vesterbro Lokalhistoriske Forening & Arkiv og ikke mindst festivalens primære samarbejdspartnere Os Imellem og Kulturanstalten.

//vesterbro-nyt//
Onsdag 29. apr 2015 / A00875

blank