Forside ANNONCERING Søg
IBIS’ aktionsdag på Christiansborg Slotsplads, hvor elever overrakte en farvelagt papfigur med et ansigt på en skoleløs ven et sted i verden til statsministeren. Foto IBIS

Helle Thorning møder skolebørn på Vesterbro

RSS

Foran ca. 1000 skoleelever og en håndfuld politikere, fortalte Ronja fra 3.d, og Damien fra 3.c på Tove Ditlevsen Skole på Vesterbro statsminister Helle Thorning-Schmidt, hvorfor hele verdens børn skal i skole.

Like Vesterbro-Nyt på Facebook - KLIK HER

Det gjorde de til IBIS’ aktionsdag på Christiansborg Slotsplads, hvor de to også overrakte en farvelagt papfigur med et ansigt på en skoleløs ven et sted i verden til statsministeren:
”Min ven skal i skole, fordi han selv vil være skolelærer” stod der på den papfigur, som Damien havde lavet.

”Jeg synes det var lidt svært da jeg stod oppe på scenen fordi jeg var lidt nervøs, men det var også helt vildt sjovt at stå foran alle”, fortalte Ronja.

”Ja, det sjoveste ved i dag var helt klart at stå på scenen!”, forsatte Damien.

LÆS OGSÅ: Pharfar ruller børnene på Vesterbro Ungdomsgård

LÆS OGSÅ: Vesterbro Kulturdage: Stor børnefest i Enghaveparken

Siden 2003 har danske skoleelever og IBIS hvert år på en farverig aktionsdag i april mindet politikerne om, at de har lovet at få alle børn i skole i år 2015. Med tegninger, sang, dans, breve og balloner har de fortalt politikerne, at de skal huske, at de har lovet at få hele verdens børn i skole netop i år. Ligesom børn i 120 andre lande gør i samme uge.

Og det har virket. I 2000 kom over 100 millioner børn ikke i skole, nu er det ’kun’ 58 millioner, der står udenfor døren. Det er stadig alt for mange, og derfor var Ronja, Damien og 1000 andre skoleelever torsdag igen mødt op på Christiansborg Slotsplads.

”Hvis man kommer i skole får man en god fremtid. Så det er rigtig godt der bliver lavet sådan noget her, så alle børn kan komme i skole og få en god lærer!”, siger Ronja.
Billedtekst: Damien (th.) og Ronja var med på pladsen i dag, hvor de var med til at overrække deres skoleløse venner til statsministeren, for at minde politikerne om, at alle børn har ret til uddannelse senest i år.

LÆS OGSÅ: Skolebørn i optog ned af Istedgade på Vesterbro Kulturdag

LÆS OGSÅ: BørneDistortion i Skydebanehaven

IBIS er en udviklingsorganisation, der arbejder i Latinamerika og Afrika. Lige adgang til uddannelse, ressourcer og indflydelse er det primære fokus for IBIS’ arbejde.
Aktionsdagen er en del af IBIS’ Hele Verden i Skole-kampagne, der handler om, at alle børn har ret til at gå i skole og modtage undervisning af god kvalitet.

//vesterbro-nyt//
Torsdag 30. apr 2015 / A00876

blank