Forside ANNONCERING Søg
THE SOUND OF MUSIC.

Det Ny Teater præsenterer THE SOUND OF MUSIC

RSS

Det Ny Teater præsenterer en pragtopsætning af en af teaterhistoriens største musical-klassikere, når teatret d.17. september i år har premiere på Rodgers og Hammersteins THE SOUND OF MUSIC. Flere af skuespillerne kommer fra Vesterbro.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

THE SOUND OF MUSIC er den autentiske og romantiske historie om, hvordan den unge novice Maria Rainer forlader klosteret for at blive guvernante for kaptajn von Trapps syv børn, der er opdraget med militærisk disciplin. Snart vinder hun børnenes tillid, og gradvist faderens hjerte. Forestillingen er indbegrebet af livsglæde og stærke familiefølelser.

THE SOUND OF MUSIC er også den spændende og dramatiske historie om den kompromisløse von Trapp, der nægter at tilpasse sig nazismen og i stedet vælger at flygte fra landet sammen med sin familie, da tyskerne marcherer ind i Østrig.

Rodgers og Hammerstein har skrevet forestillingens sange, der i dag alle er evergreens, bl.a. Edelweiss, The Sound of Music, My Favorite Things, Do-Re-Mi, Maria, Climb Ev’ry Mountain og The Hills Are Alive.

THE SOUND OF MUSIC er en af de mest elskede og spillede musicals, og den har været opført på utallige scener over hele verden. Manuskriptet er af Howard Lindsay og Russel Crouse, baseret på Baronesse Maria von Trapps selvbiografi ”The von Trapp Family Singers”. THE SOUND OF MUSIC havde premiere på Broadway i 1959 og vandt 8 Tony Awards, herunder Bedste Musical, Bedste Manuskript og Bedste Musik. Forestillingens musik har solgt mere end 5 millioner albums. Filmen af samme navn fra 1965, der vandt 5 Oscars og er den mest populære filmmusical nogensinde, kan i år fejre 50-års jubilæum.

Blandt hovedrollerne optræder Maria Lucia, som til daglig bor på Vesterbro, og som spiller den unge novice Maria Rainer.


Maria Lucia og Jens Jacob Tychsen.

Maria Lucia vender i rollen som Maria tilbage til Det Ny Teater, hvor hun senest har spillet hovedroller i bl.a. Beauty and the Beast og Wicked. Over for hende kan publikum glæde sig til at opleve Jens Jacob Tychsen som Kaptajn von Trapp.

Ud over talrige teaterroller er Jens Jacob Tychsen kendt af et stort publikum for sine roller i Forbrydelsen II og Borgen på DR1, og han kan i øjeblikket opleves i TV2s serie Badehotellet i rollen som Edward Weyse.

Den berømte rolle som Abbedissen deles af Louise Fribo og Tina Kiberg. Louise Fribo har gennem de sidste 25 år haft et væld af roller i musicals og operaopsætninger både herhjemme og i udlandet, senest bl.a. i Andrew Lloyd Webber-succesen Love Never Dies på Det Ny Teater. Tina Kiberg er Kongelig Kammersanger og har i årtier været en af de største kvindelige operasangere herhjemme.

Husvennen og impresarioen Max spilles af Steen Springborg, der på Det Ny Teater senest har medvirket i Wicked og Singing in the Rain. Derudover deles 18 børn om de seks roller som Kaptajn von Trapps børn. I alt medvirker over 50 skuespillere, sangere, dansere og musikere.

Det Ny Teaters produktion iscenesættes af Daniel Bohr, der har iscenesat en række store succeser på Det Ny Teater, senest Love Never Dies, Annie og Evita. Den spektakulære scenografi er skabt af Paul Farnsworth, der tidligere har skabt en række scenografier til Det Ny Teater, senest til Billy Elliot The Musical, Love Never Dies og Wicked.

Læs mere om THE SOUND OF MUSIC på Det Ny Teater

//vesterbro-nyt//
Onsdag 26. aug 2015 / A00928

blank