Forside ANNONCERING Søg
Lørdag eftermiddag foran Tivoli.

HK om Tivoli: Man skulle tro Joakim von And styrer det

RSS

Trods overskud nægter ledelsen i Tivoli at betale medarbejdere juletillæg for at arbejde juleaften

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

Igen i år er HK Service Hovedstaden på barrikaderne for de ansatte i Tivoli. Ledelsen i Tivoli nægter stadigvæk at betale deres medarbejdere et ekstra tillæg for at arbejde juleaften. Derfor gik fagforeningen lørdag eftermiddag på gaden foran Tivoli under sloganet ”Klejner til jul”.

Tivoli leverede sidste år et rekordhøjt overskud, men alligevel har ledelsen været kolde som en decembernat, mener HK.

Sidste år blev Jul i Tivoli besøgt af 982.000 gæster, hvilket var en stigning på 15 % procent i forhold til året før. I år hæver Tivoli prisen på henholdsvis turpas og billetpriser med 11 kroner. fredag til og med søndag, som ifølge Tivoli selv har et højt besøgstal.

Fagforeningen HK Service Hovedstaden forsøgte også sidste år at få forhandlet et tillæg på plads til de ansatte, som for første gang blev beordret på arbejde juleaften. Det ville Tivoli ikke og det nægter de stadigvæk at gøre.

Igen i år åbner Tivoli dørene 24. december, og hos HK Service Hovedstaden forstår man slet ikke, hvorfor forlystelsesparken ikke kan finde lidt ekstra penge til de ansatte, der skal på arbejde den dag. Fagforeningen vurderer, at det vil koste Tivoli i alt 32.000 kroner at give de ansatte tillægget baseret på, hvor mange medlemmer, der var på arbejde sidste år.


- Der er ikke meget juleeventyr over deres forretningsmetoder. De malker deres gæster, samtidig med at med at de ansatte skal knokle juleaften uden en påskønnelse. Man skulle næsten tro, det var Joakim Von And, der ejede Tivoli, siger Rene Knudsen, Formand for HK-Service Hovedstaden.

HK er ikke alene med deres kritik af Tivoli’s ledelse. Foreningen af Kritiske Aktionærer i Tivoli retter også en kritik af ledelsen.

– Medarbejderne selv frygter fyringer, hvis de kræver ordentlige arbejdsvilkår, så derfor har vi som kritiske aktionærer en åbenlys interesse i at gå ind i sagen, siger Carl Valentin, Bestyrelsesmedlem og talsmand for foreningen kritiske aktionærer i Tivoli.

//vesterbro-nyt//
Mandag 23. nov 2015 / A00960

blank