Forside ANNONCERING Søg
Bogen "Istedgadeliv" udkommer den 7. december på Byens Forlag som ligger på Istedgade 102.

Ny bog om Istedgade udkommer til julehandlen

RSS

Der kom bidrag fra naboerne, og der kom bidrag fra udlandet. Der kom tekster om flødeskumsfadæser, trappestenskys og cykelstyrt. Det hele er læst, læst igen, sorteret og redigeret, og nu udkommer den så: Istedgadeliv – af Istedgade.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

Da Byens Forlag i foråret gik i gang med at samle bidrag ind til bogen om Istedgade, anede de ikke, hvad der ville komme ind. “Vi ville gerne have det til at være en bog om Istedgade nu og her, og det synes vi, det er blevet,” forklarer Marie Hauge Lykkegaard, der har været redaktør på bogen. “Der er selvfølgelig også en masse Vesterbro-historie i de forskellige bidrag, for Istedgade er jo et stykke Vesterbro-historie, men det er også bare en gade fyldt med gode hverdagsfortællinger, fordi her bor og færdes så mange forskellige mennesker.”

Bogen er blevet et miks af noveller, fotos, perleplader og facadeudsmykninger. Der er et digt om, hvad der sker, når man taber en flødeskumskage ud af en vindue på Mændenes Hjem, en novelle om en fyr, der kysser en masse piger på en trappesten og en fotoreportage med fotos af folk i gaden. Blandt andet. Det er i det hele taget en ret sammensat bog med bidrag fra både etablerede forfattere og folk, der aldrig før er udkommet på tryk, og det er charmen ved den lille bog, mener Marie Hauge Lykkegaard: “Det er en broget samling af bidrag, og det passer godt til gaden, som jo heller aldrig bliver super stilren og støvsuget for det skæve – uanset hvor meget den byfornyes. Det vigtigste for os er, at det kan mærkes, at bidragsyderne i bogen har et tilhørsforhold eller en stærk holdning til Istedgade. Skepsis, kærlighed, eller at de slet ikke kan komme igennem dagen, hvis de ikke har besøgt stamcaféen i gaden, fx.”

Byen Forlag bor i Byens Bogcafé i Istedgade 102, og det er også her bogen er blevet til. Folk er kommet ind fra gaden med bidrag efter at have læst på skiltet uden for caféen, at forlaget på adressen var ved at lave en bog, og siden er bogen redigeret og korrekturlæst ved caféens borde.

Det er på alle måder en Istedgade-baby, lavet af Istedgade og i Istedgade, men bogen vil også sige folk, der færdes langt fra Vesterbro en masse, siger Marie Hauge Lykkegaard: “Alle kender jo Istedgade, og den her bog er også for dem, der bare har hørt om gaden, og gerne vil vide mere om den. I Istedgadeliv får man alt det at vide om gaden, man ikke lige kan læse sig til i et leksikon eller på et bymuseum.”

Istedgadeliv – af Istedgade. Sider: 87, Pris:150, Udkommer 7. december på Byens Forlag. Bogen er støttet af Vesterbro Lokaludvalg og Mændenes Hjem.

Køb bogen her på Byens Forlag

//vesterbro-nyt//
Onsdag 2. dec 2015 / A00963

blank