Forside ANNONCERING Søg
Sådanne kan det komme til at se ud i 2018.

Ny lokalplan: Kæmpe Ikea, hotel og 500 ungdomsboliger

RSS

Torsdag kl. 12.00 har Københavns Kommune offentliggjort lokalplanen for området på Kalvebod Brygge, hvor IKEA vil bygge et city-varehus.

Ikea vil snart erobre Vesterbro. I år 2018 åbner møbelkæden et varehus ved Dybbølsbro, et stenkast fra Fisketorvet.

Følg Vesterbro-Nyt på Twitter - KLIK HER

Planerne omfatter et grønt strøg, som kobler sig på den eksisterende grønne sti ved Bernstorffsgade og løber ind over det nye IKEA varehus og ned til Sydhavnen. Planen for området inkluderer også et hotel samt 500 ungdomsboliger.

For at projektet kan blive til noget, skal det godkendes af Københavns Kommune. Først af teknik- og miljøudvalget, så økonomiudvalget og endeligt af Borgerrepræsentationen.

LÆS OGSÅ: Ikea vil indtage Vesterbro – kræver ny lokalplan

Overborgmester Frank Jensen (S) er imidlertid begejstret for lokalplanen.

Det er en fantastisk plan. Byggeriet har den helt rette københavnerånd og skaber et spændende grønt byrum til glæde for alle, der færdes i byen. Samtidig vil det give liv til hele området, hvis der kommer nye, spektakulære ungdomsboliger og arbejdspladser. Nu glæder jeg mig til at høre, hvad københavnerne synes om projektet, skriver han i en mail til Politiken.

Lokalplanen bliver sendt i offentlig høring til maj via Københavns Kommunes hjemmeside.

I forbindelse med høringsperioden for den nye lokalplan afholdes der et borgerevent i Kødbyen og et på grunden. I starten og i slutningen af høringsfasen er IKEA, CABINN & Høpfner Projects vært for to borgerarrangementer på grunden. Til de to events kan beboere og andre interesserede københavnere dele tanker og synspunkter om det nye område.

– Vi vil gerne være en god nabo, og derfor er det vigtigt for os at høre, hvad borgerne tænker, når vi flytter ind. Vi afholder de to borgerevents for at informere og forventningsafstemme med borgerne, selvom nogle ting ligger fast, vil vi stadig lytte til input, inspiration og bekymringer, slutter Dennis Balslev.

Projektet skal til den endelige afstemning i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation til oktober.

Drømmen om et IKEA i København i cykel- og gåafstand for byens indbyggere er nu et skridt tættere på virkelighed efter dagens offentliggørelse af lokalplanen for et samlet etageareal på 74.000 m2 på Kalvebod Brygge. Den nye lokalplan for området byder på grønne, rekreative områder, nye byrum, ungdomsboliger og et hotel.

– Vi har glædet os meget til at præsentere vores projekt. Vores vision om et anderledes, bynært IKEA varehus tættere på københavnerne, som indbyder til ophold og udfoldelse i det grønne landskabsstrøg, er kommet tættere på efter vores dialog med Københavns Kommune om en ny lokalplan, siger Dennis Balslev, administrerende direktør i IKEA Danmark.

Udover IKEAs city-varehus på godt 37.000 m2 indeholder den nye lokalplan også et ønske om et 21.000 m2 stort CABINN-hotel, som er formgivet af Dorte Mandrup Arkitekter samt de 16.000 m2 store ’Kaktustårne’ med knap 500 ungdomsboliger, som er tegnet af Bjarke Ingels Group og udvikles af Høpfner Projects, mens Catella forestår finansieringen.

Ifølge planerne bliver IKEAs varehus i tre etager og på sit højeste sted hæver det sig 19 meter over jorden. På varehusets tag etableres der, udover taghaven og det grønne strøg, også en restaurant med udeservering.

Fakta om den nye lokalplan:

Det samlede projekt omfatter ca. 74.000 etagekvadratmeter på området omkranset af Kalvebod Brygge, Arni Magnussons Gade, Carsten Niebuhrs Gade og Otto Busses Vej

Et CABINN-hotel på 21.000 m2 bestående af to bygninger i ca. 30-35 meter højde

Et IKEA city-varehus på godt 37.000 m2 i tre etager

Kaktustårne på i alt 16.000 m2 med op til 500 ungdomsboliger i to tårne på op til 77 meter i højden.

IKEA varehuset og CABINN-hotellet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter

Kaktustårnene er tegnet af Bjarke Ingels Group.

Taghaven og det grønne strøg går som en rød tråd gennem lokalplanen og kobler sig på det eksisterende grønne byrum fra SEB bank via Rigsarkivet og Tivoli-hotel og via Filigranbroen over Arni Magnussons Gade. Derfra løber stien som en slynget rampe gennem den nye hotelbebyggelse, der fortsættes på taget af IKEAs varehus. Det grønne strøg videreføres hele vejen henover Dybbølsbro og bindes sammen med haven ved Bygningsstyrelsen, hvor det i fremtiden vil kunne føres videre gennem nye byggerier i retning af Sydhavnen.

På hele det nye område etableres ca. 635 bilparkeringspladser og ca. 2.330 cykelparkeringspladser, hvoraf ca. 116 er til pladskrævende cykler.

Til IKEA etableres ca. 370 bilparkeringspladser og ca. 1.100 cykelparkeringspladser, hvoraf 60-70 er til pladskrævende cykler

Høringsfasen indledes i starten af maj og løber 8 uger frem til slutningen af juni via Københavns Kommunes hjemmeside

I starten og i slutningen af høringsfasen er IKEA vært for to borgerarrangementer på grunden

//vesterbro-nyt//
Torsdag 17. mar 2016 / A00984

blank