Forside ANNONCERING Søg
Gasværksvejens Skole B-bygning er forurenet med PCB.

Vesterbro skole skal muligvis rives ned på grund af forurening

RSS

Elever og lærerer på Gasværksvejens Skole står over for nogle store forandringer. På grund af PCB forurening skal en stor del af skolen sandsynligvis rives ned.

Det er den bygning som vender ud mod Eskildsgade og bliver kaldt for B-bygningen som sandsynligvis skal rives ned.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Vesterbro-Nyt - KLIK HER

I et brev til forældrene på skolen skriver skolelederen Marianne Risager-Hansen, at de seneste målinger i februar viser, at PCB indholdet i luften kun er faldet minimalt siden tidligere målinger i december.

Siden november har kommunen forsøgt at komme PCB forureningen til livs med super rengøring og ventilation. Men det har desværre ikke hjulpet nok.

Stort set skal politikerne vælge imellem, om skolen skal blive på matriklen eller flyttes.

Der er to scenarier, skriver Vesterbrobladet.

Hvis skolen skal blive er der lagt op til at rive B-bygningen ned og bygge en ny skole på matriklen, hvilket vil kræve genhusning af eleverne.

Det andet scenarie går ud på at finde et andet sted at bygge en skole, fordi der ikke er plads til den udvidede skole på grunden. I så fald skal PCB-forureningen enten håndteres på anden og mere effektiv vis, eller også skal eleverne genhuses.

Når budgetpartierne begynder forhandlingerne om de 582,6 overskydende millioner fra Budget’2015 i den såkaldte overførselssag, bliver Gasværksvejens skole et af de emner, der skal diskuteres, skriver Vesterbrobladet.

Skolen er ikke officielt informeret om de forskellige scenarier endnu. Uanset hvad går vi nogle spændende og udfordrende år i møde, skriver skoleleder på Gasværksvejens Skole, Marianne Risager-Hansen i skrivelsen til forældrene.

PCB findes typisk i fuger i byggerier fra 50’erne og 60’erne indtil det blev forbudt i 1977. Det forekommer også i gamle termoruder. I dag er al anvendelse af stoffet, som er skadeligt for både mennesker og miljø, forbudt. Men det findes stadig i vores omgivelser.

//vesterbro-nyt//
Mandag 28. mar 2016 / A00985

blank